loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Avrupa Gençlik Kampı'nın ikincisi Fransa’da gerçekleştirildi

CHP Avrupa Gençlik Kampı'nın ikincisi Fransa’da gerçekleştirildi
Tarih: 03.12.2018 - 13:11
Kategori: Yaşam

Türkiye’nin 81 ilinde düzenlediği eğitim programlarını, CHP Yurt Dışı Birlikleri’nde de gerçekleştiren CHP Parti Okulu, birincisini 7-8 Nisan'da İsviçre’nin Bern Kantonu’nda düzenlediği Avrupa Gençlik Kampı’nın ikincisini, 1-2 Aralık tarihlerinde Fransa’nın Bordeaux şehrinde tamamladı. ...

Avusturya, Fransa, Almanya ve İsviçre’den gençlerin katıldığı kampta iki gün boyunca Temel Siyasi Eğitimi gerçekleştirildi. Kampın eğitmenliklerini Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ile birlikte Parti Okulu’nun Avrupa’da yaşayan CHP’liler arasından yetiştirdiği genç eğitmenler Levent Halaç (Bordeaux/Fransa), İrem Ertürk(Paris/Fransa), Deniz Zülfükaroğlu (Fribourg/İsviçre) ve Onur Bal (Strasbourg/Fransa) yaptı. Gençlerin yoğun ve keyifli geçen programa aktif katılımı ve bilgi paylaşımları, eğitimin verimini artıran bir faktör oldu.

Kamp içerisinde ayrıca Fransa Bordeaux, Almanya Hannover ve İsviçre Bern Temel Siyasi Eğitimleri’nde tasarladıkları sosyal projeleri hayata geçiren katılımcılar ile Eğitici Eğitimleri’ni tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan eğitmenlerin belgeleri; CHP Fransa Marsilya, Lyon, Bordeaux, Strasbourg, Nantes Birlik Başkanları ve Paris Onursal Başkanı’nın katıldığı bir törenle verildi.

CHP 2. Avrupa Gençlik Kampı’na dair görüşlerini ileten Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı “Atatürk’ün Cumhuriyeti neden gençlere emanet ettiğini bir kez daha anladım. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençleri bu eğitim sayesinde partilerini daha yakından tanıdı, siyaseti daha iyi öğrendi, iletişim becerilerini artırdılar. Gençlerimizin Türkiye sevdalarını, Cumhuriyet Halk Partisi sevdalarını gözlerinden gördük. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları