loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Beşiktaş'ta 68 Kuşağı Rüzgarı

CHP Beşiktaş'ta 68 Kuşağı Rüzgarı
Tarih: 28.05.2012 - 20:28
Kategori: Siyaset

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı ''68 Kuşağı ve Yeni Dünya Düzeni'' Konulu Panel Düzenledi...

68’liler Birliği Vakfı kurucu başkanı Namık Kemal Boya, 68’liler Birliği eski genel başkanı Gökalp Eren, CHP Beşiktaş Eğitim Sekreteri Ali İzzet Oral ve CHP Beşiktaş Gençlik Kolu Başkanı Selim Kayan’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde 68 kuşağının yeni dünya düzenine bakış açısı masaya yatırıldı.

68 kuşağının eylemlerinin ve önderlerinin resimleriyle oluşturulan barkovizyon gösterisinin ardından başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Eğitim Sekreteri Ali İzzet Oral:” 68 gençliği, Türkiye’ye çok büyük bir miras bırakmıştır. Biz bu panele Genel Başkanımızın 6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaret etmesiyle karar verdik. Bizler partimizin Türkiye’deki devrimci mücadelenin önder bir müttefiki olması için çalışıyoruz. Yeni Dünya düzeninde ise 68 kuşağının anti-emperyalist duruşu bizlere örnek olmalıdır.” Dedi. 

Ardından söz alan CHP Beşiktaş Gençlik Kolu Başkanı Selim Kayan, gençliğin 68 kuşağına bakışını şu şekilde özetledi: 

“Biz gençler olarak 68 kuşağı demek anti-emperyalizm demektir. Cumhuriyet devrimlerinin, köy enstitülerinin ve halkevlerinin Türkiye’ye armağanı olan 68 kuşağı, yapmış olduğu eylemlerle, boykotlarla ve işgallerle, devrim ateşini bütün Türkiye’ye yaymış, ezilen sınıflara hak arama mücadelelerinde destek olmuştur.”

Konuşmacılardan Namık Kemal Boya: “68 kuşağını oluşturan Türk Mili Eğitimi 61 anayasasının özgürlükçü hareketi ile büyük bir gelişim sağlamıştır. Türk Mili Eğitimi gelişimine karşı örgütlenen takunyalı karşı devrimciler bugün cumhuriyetimizin en büyük belasıdır. Bu örgütlenmeyi ise 61 anayasasının ilerici hareketinin önünü 82 anayasası ile keserek gerçekleştirmişlerdir. “dedi.

68’liler Birliği Eski Genel Başkanı Gökalp Eren:” 68 döneminde var olan çift kutuplu düzen, anti-emperyalist mücadelemizin en önemli kaynağıdır. Ortadoğu’daki arap baharı, emperyalist devletlerin bölgedeki hain planlarını yansıtmaktadır. Kapitalizmin petrol kaynaklarını elde etmek için Libya’yı nasıl kan gölüne çevirdiğini hepiniz gördünüz. Aynı şey bugün Suriye için de planlanmaktadır. Emperyalist devletlerin amacı, Irak’a götürdüğü demokrasi gibi, tüm dünyaya demokrasilerini yaymaktır.”

Panelin ardından soru-cevap bölümüne geçildikten sonra, Nihat Behram’ın “Haykır acını ey halk” şiirinin okunması ve müzik dinletisinin ardından panel sonlandırıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları