loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Beykoz'da Kadın Kolları Başkanı: Esengül Yılmaz

CHP Beykoz'da Kadın Kolları Başkanı: Esengül Yılmaz
Tarih: 05.06.2012 - 09:48
Kategori: Yerel

Esengül Yılmaz ve Şaziye Müdok’un listelerinin yarıştığı seçimi Esengül Yılmaz kazandı...

CHP İlçe Örgütü, Kadın Kolları Kongresi’ni gerçekleştirdi. Esengül Yılmaz ve Şaziye Müdok’un listelerinin yarıştığı seçimi Esengül Yılmaz kazandı.

CHP ilçe Örgütü, Gençlik Kolları Kongresi’nin ardından, Kadın Kolları Kongresi’ni de gerçekleştirdi. Esengül Yılmaz ve Şaziye Müdok’un listelerinin yarıştığı seçimin sonucunda Yılmaz, kullanılan 309 oyun 157’sini almayı başararak, Kadın Kolları’nın yeni Başkanı seçildi.

Divan heyeti oluşturuldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz ve CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Füsun Sökmez birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından oluşturulan Kongre Divan Heyeti’nin Başkanlığını Arzu Öner, Başkan Yardımcılığını Ayla Dağlar, kâtipliklerini ise Özlem Yılmaz ve Pembe Toprak yaptı.

Adaylar seçim konuşması yapmadılar

Nilgün Tunalı başkanlığındaki Kadın Kolları yönetiminin ibra edilmesinin ardından ise oylarını bir an önce kullanmak isteyen bazı üyeleri daha fazla bekletmemek için Divan Başkanı Arzu Öner tarafından Başkan adayları Şaziye Müdok ve Esengül Yılmaz’a, seçim konuşmalarından feragat etmeyi isteyip istemedikleri soruldu.

Her iki adayın da konuşma yapmadan doğrudan seçime başlanmasını kabul etmelerinin ardından ise oylamaya geçildi.
Başabaş geçen heyecanlı bir seçim oldu!

CHP Beykoz İlçe Örgütü’nün taşındığı aynı bina içindeki yeni ofisinde gerçekleşen kongrede, kayıtlı bulunan 908 CHP üyesi kadının 309’u oy kullandı. 4 oyun geçersiz sayıldığı oylamada Esengül Yılmaz kullanılan oyların 157’sini, Şaziye Müdok ise 148’ini aldı.

Esengül Yılmaz: Beykoz Belediyesi’ne CHP bayrağını dikeceğiz

Sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Esengül Yılmaz, kendisini seçen üyelere teşekkür ederek, herkese şu sözü verdi: “ Hiçbir zaman yanlış yapmayacağıma söz veriyorum. Herkesi kucaklayacağım; çalınmadık kapı bırakmayacağım. Tek amacım, Beykoz Belediyesi’ne CHP bayrağını dikmek.”

Şaziye Müdok’u rakibi olarak değil, ablası olarak gördüğünü ifade eden Yılmaz, Müdok’un bilgi ve tecrübesinden de her zaman yararlanacağını kaydetti.

Şaziye Müdok: Dönem, kuvayi milliye ruhuyla çalışmamız gereken bir dönemdir

Şaziye Müdok ise, konrede seçim konuşması yapamamış olmaktan dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, “ isterdik ki, yapacaklarımızı anlatalım” dedi.

5 yıldır aktif siyasetin içerisinde bulunduğunu belirten Müdok, “ gerçek bir Cumhuriyet kadını olduğuma inanıyorum. Burada CHP kazanmıştır. Kaybetmiş olsam da, ben buna kesinlikle üzülmedim. Bugün bir duruş sergilediğime inanıyorum. Bizim Kuvayi Milliye ruhuyla çalışmamız gereken dönem bu dönemdir” açıklamasında bulundu.
“AK Parti’nin dayatmalarına karşı sistemli çalışmayı gerektirecek birçok programları olduğunu” da kaydeden Şaziye Müdok, Kadın Kolları’nın yeni Başkanı Esengül Yılmaz ve yeni ekibi ile birlikte bunları hayata geçireceklerinin de altını çizdi.

Hızır Yılmaz, danışmanlık teklif etti

CHP İlçe başkanı Hızır Yılmaz, seçim sonrasında yaptığı konuşmada, “parti içi yarışlarda kazanan olmaz, sadece imza yetkisi olur” dedi. Yılmaz, Şaziye Müdok’a övgüde bulunarak, kendisine “kadınlar ile ilgili danışmanlık” teklifinde bulundu.

CHP İlçe Başkanı, konuşmasının sonunda, salonda bulunan kadın üyelerine hitaben, “demokrasiyi çok iyi yaşattınız” şeklinde seslendi ve kendilerine bundan dolayı teşekkürlerini sundu.

CHP Beykoz İlçe Örgütü Kadın Kolları

Yönetim Kurulu (Asil)
Esengül Yılmaz
Müzeyyen Eren
Zühre Varlık
Nemciye Karakaya
Nermin Keresteci
Umren Kayacı
Nilüfer Aksu
Filiz Ülgür
Eylem Sabırhoşgör

İl Delegeleri

Özlem Şenol
Hatice Alan
Ayşe Yeşilbaş
Seda Durmuş
Hasret Acar

Haber: Arzu Başlantı - Beykoz Güncel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları