loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Beyoğlu, Aytaç Koçak'ın 1 Mayıs Açıklaması

CHP Beyoğlu, Aytaç Koçak'ın 1 Mayıs Açıklaması
Tarih: 30.04.2012 - 11:48
Kategori: Yerel

Geçtiğimiz günlerde CHP Beyoğlu Gençlik Örgütüne Başkan Adaylığını açıklayan Aytaç Koçak'ın 1 Mayıs açıklaması...

Geçtiğimiz günlerde CHP Beyoğlu Gençlik Örgütüne Başkan Adaylığını açıklayan Aytaç Koçak'ın 1 Mayıs Açıklaması ve Daveti...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Değerli Örgüt Emekçileri,

AKP İktidarı emekçi ve aydınlık düşünen gençlere düşman bir tavır içindedir! AKP İktidarı, 4+4+4 Eğitim Sistemi dayatması ile daha İlköğretim çağındaki çocukları gerici, baskıcı, çağdışı bir yola sokmuştur! AKP İktidarı, ÖSYM Şifre Skandalı ile gençlerin emeklerini hiçe saymıştır, bu skandalın sahiplerini görevde tutmuştur! AKP İktidarı, sözde darbelerin izlerini silerken 80 Darbesi’nin bir ürünü olan YÖK’e can simidi gibi sarılarak üniversitelilerin üzerinde her türlü baskıyı oluşturmuştur.

AKP İktidarı; “Her Üniversite Mezunu İş Bulacak Diye Bir Şart Yok” demiştir, Ulusal İstihdam Stratejisi adı altında Özel İstihdam Büroları ile geleceğimizi asgari ücrete mahkum etmeye çalışmıştır, taşeronluk-kölelik düzenine ve çok uluslu sermayenin gençlerini ve halkını ezmesine müsaade etmiştir.

İktidara geldiğinden bu yana emekçinin yaşam alanını gittikçe daraltan AKP İktidarı; 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Paketi’nde yer verdiği Memurlara Grevsiz-Zorunlu Tahkimli Toplu Sözleşme dayatmasını taçlandırarak, 4688 nolu Yasa ile Grev Hakkı’nı yasakladığı gibi memurların bir sendikaya üye olmasını bile imkansız kılmıştır.

AKP İktidarı; seçilmiş milletvekillerini hapiste tutarken, bir çok siyasi dava ile halkı baskı altına almış, bu siyasi davaların avukatlarını bile içeri atmış, mahkumiyet anlamına gelen tutukluluk süreleri ile muhaliflerine gözdağı vermiş, daha basılmamış kitapları toplatmış, poşu takıyor diye üniversite öğrencilerini aylarca hapse atmaktan çekinmemiştir.

AKP İktidarı’nda kadın cinayetleri inanılmaz boyutlara ulaşırken, olaylar kanunlarla engellenememiş, tehdit edilen kadınlara devlet koruma sağlayamamış, tehdit eden kocalar hemen salıverilmiş ve cinayetlere her geçen gün bir yenisi eklenmiştir.

AKP İktidarı; “darbelerle hesaplaşıyoruz” derken 80 Darbesi’nin davasında, Başbakan’ın kendisi için sözde gözyaşı döktüğü Erdal Eren’in ailesinin davaya müdahillik talebini reddetmiştir.

AKP İktidarı; sağlıkta performans sistemi ile vatandaşın hayatı ile oynamış, hastanelerde vatandaştan prim ödemesine rağmen katkı payı almaya başlamış, kendilerine onlarca arabadan oluşan konvoylar ile güvenlik kordonları oluştururken sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlayamamıştır.

AKP İktidarı; coğrafyamızda BOP Eşbaşkanlığı’na soyunup, emperyalist çıkarlara hizmet etmek adına komşu ülkeleri tehdit etmektedir! AKP İktidarı kavga ettiği Fransa’dan birkaç ay sonra Başbakanlığa özel uçak alarak durumu geçiştirmiş, sahte kabadayılık yaptığı İsrail’e Kürecik’te Radar Üssü tahsis ederek özrünü dilemiştir.

AKP İktidarı benzine, doğalgaza ve halk için hayati olan birçok ürüne zam üstüne zam yaparak vatandaşını müşteri gibi görmüştür! AKP İktidarı ve belediyecilik anlayışı özellikle Beyoğlu’da Emlak Vergileri’ni %450-2000 arttırarak, Beyoğlu Sakinleri’ne git başka yerde yaşa demiştir, vatandaşın evini Kentsel Dönüşüm ile elinden almaya çalışmış, Beyoğlu’daki tarihi yapıları alışveriş merkezi yapmaya çalışarak derdinin belediyecilik değil sermaye ile kar ortaklığı olduğunu göstermiştir.

CHP BEYOĞLU GENÇLİK ÖRGÜTÜ olarak mücadelesini verdiğimiz Halkın İktidarı için 1 Mayıs’ta 1 Mayıs Alanı’nda olacağız! Emekten, eşitlikten, hukuktan, kardeşlikten yana sözü olan herkesi 1 Mayıs’ta Taksim’e davet ediyoruz.

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!

CHP BEYOĞLU GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKAN ADAYI AYTAÇ KOÇAK

Buluşma Yerleri ve Saatleri:

1- Şişhane Meydanı, 9:00
2- Dolmabahçe, 9:45

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları