loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Beyoğlu Kadın Kolları başkan adayı Münevver Metin

CHP Beyoğlu Kadın Kolları başkan adayı Münevver Metin
Tarih: 02.06.2012 - 13:18
Kategori: Siyaset

CHP Beyoğlu Kadın Kolları başkan adayı Münevver Metin, amaçlarını ve aday olma sebeplerini paylaştı...

1980 Adana doğumlu, İşletme mezunu, 1 çocuk annesi Münevver Metin, Star Tv Magazin Mali İşler Müdürü olarak çalışıyor. İnsan Hakları Derneği, Çocuk İstismar ve İhlalini Önleme Derneği, Doğa ile Barış Derneği, Eğitimi Emekçileri Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Cumhuriyet Halk Evleri Derneği gibi bir çok sivil toplum örgütleriyle çalışan Metin, Final ve Bil dershanelerinde gönüllü öğretmenlik yaptı.










 

Van Depremi Hatıra Ormanı için yaptığı konuşmadan...


Münevver Metin, aday olma sebeplerini ve hedeflerini şu şekilde ifade etti:

'Saygıdeğer Kadın Arkadaşlarım, Beyoğlu'nun 45 mahallesindeki siz değerli partili arkadaşlarımın önerisi ve desteğiyle bu hafta sonu yapılacak ilçe kongremizde sizin adayınızım. Neden Adayım?

1-) Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün Türk Kadınına "seçme-seçilme hakkını" Avrupa'da ilk tanıdığı ülke olmamıza karşın, kadının siyasette adı yoktur. Kotalara veya siyaseten etkili bir erkek partilimizin himayesinde olmadan, biz kadınların siyasete katılabilmesinin önünü açabilmek için adayım.Artık biz kadınlar yönetimlerde, belediyelerde, Sivil Toplum Kuruluşlarında, sokakta ve yaşamın her alanında var olmalıyız...

2-) Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan CHP'deki yenilenme sürecine "kadın eli"nin değmesi adına adayınızım. 12 Haziran 2011 genel seçimine Beyoğlu Halıcıoğlu mahallesinde 20 yıl sonra açtığımız seçim büromuzda, CHP'nin oylarını % 7 arttırarak 1.300'lerden 2.100'lere çıkarttık. Siz çalışma arkadaşlarımızla birlikte ortaya koyduğumuz bu başarılı çalışma performansımızı, tüm Beyoğlu mahallelerine taşıyabilmek için adayınızım. CHP "kılcal damar örgütlenmesini", sokak sokak hayata geçirmek için adayınızım.

3-) Kadına Şiddete karşı adayınızım. Kentsel dönüşümün Beyoğlu Halkını evlerinden kopartmasına ve rant çevrelerine çıkar aktarılmasına karşı adayınızım.

4-)Kadın hakları, eğitim ve sağlık sorunlarının çözümü, kadın emeğini değerlendirme, işsizlik ve yoksulluğa karşı ortak mücadele edebilme adına sizlerle birlikte adayınızım.

5-) 4+4+4 adlı şeriatçı eğitim sistemine karşı "laik ve çağdaş eğitimi" sizlerle birlikte savunabilmek adına "gazeteci" kökenli bir adayınızım. Takdir siz CHP'li kadın emektar arkadaşlarımındır. Diğer kadın aday arkadaşlarıma başarılar dilerim. Kazanan CHP olsun.

Gelin yeni Beyoğlu'nu birlikte kuralım.
CHP'yi Beyoğlu'nda iktidarı kadınlarla getirelim.

Saygılarımla...

Münevver Metin'


Van Depremi Hatıra Ormanı, Barış ve Kardeşlik için zeytin ormanı oluşturulurken...



Sosyal sorumluluk projesi ödülü alırken...


4+4+4'ü protesto yürüyürüşünden...



Van depremi Hatıra Ormanı'nda...


23 Nisan 2009 Adana Toktamış Köyü Kütüphane bağışı


Kadın Kolları toplantısından...


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları