loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Beyoğlu Kadın Kollarına Asiye Aydeniz Başkan Adayı

CHP Beyoğlu Kadın Kollarına Asiye Aydeniz Başkan Adayı
Tarih: 29.05.2012 - 22:46
Kategori: Siyaset

Ev ev, sokak sokak tüm kadınlarımıza ulaşacak, doğruları ve gerçekleri bıkmadan, usanmadan anlatacağız...

CHP Beyoğlu Kadın Kollarına Asiye Aydeniz Başkan Aday'lığını açıkladı...


Asiye Aydeniz'in yaptığı açıklamanın tam metni;


Değerli Kadın Emekçileri,


Partimizin yokluk içinde yokluk, varlık içinde yine yokluk çeken vefakâr kadınlarımız,


Karşı devrimin temsilcisi AKP ve işbirlikçilerinin,  9 yıldır kadını bir kul anlayışıyla yönetme arzusuna yönelik gerçekleştirdiği söylemler ve eylemler, dünya istatistiklerine de yansımıştır. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı cinsiyet eşitliği raporunda 135 ülke arasında 122.olarak ülkemizin durumunu ve geldiği acı noktayı bizlere göstermiştir.


Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin 'Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet' konulu analizinde Türkiye’de her 100 kadından 42’si fiziksel ve cinsel şiddet gördüğü belirtilmektedir. Kadın cinayetleri son 9 yılda %1400 artarak sistematik bir hale dönüşmüştür ve bunun tek sorumlusu AKP zihniyetidir.


Son dönemlerde kadın bedeni üzerine gerçekleştirilen söylemler, bizleri bekleyen tehlikenin boyutlarını gözler önüne sermektedir. AKP, iktidardan aldığı güçle bizlerin bedeni üzerine karar verme hayâsızlığını gösterebilmektedir. Bu dönemde bizler, hiçbir kadın arkadaşımızı ötekileştirmeden, ayırmadan, birlik ve dayanışma ruhuyla mücadele ederek bu gerici anlayışa dur demek zorundayız.


Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizde başlattığı yenileşme hareketi, kadınlarımızın da partimizin yönetim süreçlerine katılımının önünü açmıştır. Son tüzük kurultayında kadınlarımız için getirilen %33 kota, Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkını kazandıran partimizin, kadına verdiği değeri gösterir niteliktedir.

 

Beyoğlu’nda hiçbir şahsi menfaat gözetmeden, özenle oluşturduğumuz kadromuz ile ev ev, sokak sokak tüm kadınlarımıza ulaşacak, doğruları ve gerçekleri bıkmadan, usanmadan anlatacağız. Sivil Toplum Kuruluşları ile yapacağımız ortak çalışma ile Beyoğlu’nda şiddete maruz kalan kadınlarımızın koruyacak ve haklarını savunacağız.


Eğitim çalışmalarımız ile kadınlarımızın bilinçlenmesini sağlayacak, haklarını koruyabilmeleri için gerekli bilgileri aktaracağız. Beyoğlu ilçesinde yönetimle olan uyumlu çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyarak, kadınlar için Beyoğlu İlçe Başkanlığımızı toplumsal bir dayanışma merkezine çevireceğiz.


Kadın olmanın zorluklarını hayatın her kesiminde yaşayan bizler, bu olumsuz şartlarda AKP zihniyetinin kadını ikinci sınıf vatandaş gören dışlayıcı ve aşağılayan uygulamalarına karşı kararlı mücadelemizi sürdürebilmek için Beyoğlu Kadın Kolları Başkanlığı’na adayım.


Destek ve katkılarınız için şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım…


Asiye Aydeniz

CHP Beyoğlu Kadın Kolları Başkanı Adayı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları