loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Beyoğlu Kadın Kollarına Perihan Çelebi Başkan Adayı

CHP Beyoğlu Kadın Kollarına Perihan Çelebi Başkan Adayı
Tarih: 31.05.2012 - 21:00
Kategori: Yerel

Perihan Çelebi, CHP Beyoğlu Kadın Kolları Başkan Adaylığını açıkladı...

Perihan Çelebi, CHP Beyoğlu Kadın Kolları Başkan Adaylığını açıkladı...

Sayın Beyoğlu ilçe üyeleri,

Ülkemiz bugün ciddi bir yol ayrımındadır. AKP 2002’den beri uyguladığı ekonomik, siyasal ve sosyal politikalarla taşeronlaştırmayı, emek sömürüsünü, sendikasız ve güvencesiz bir çalışma hayatını, işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu, açlığı, adaletsizliği ve kapımıza savaşı getirmiştir.

Bu olumsuzluklardan en çok etkilenenler de doğal olarak kadınlar ve çocuklardır.

Bu politikalar sonucu 2002’den beri kadın cinayetleri %1400 artmış, 2011’in ilk ayında 245 kadın cinayete kurban gitmiştir. Türkiye %14’lük bir oran ile çocuk gelinler açısından dünyada ikinci sıradayken, bir de çıkartılan 4+4+4 sistemi ile çocuk gelinlerin önü iyice açılmıştır. Kadın bedenini sadece nüfus politikaları olarak gören zihniyet dehşet vericidir.

Sonuç olarak, Cumhuriyet tarihinin en sorunlu döneminden geçtiğimiz bugünlerde, iktidar kadınlarımızı kimliksizleştirmek, ev hapsine mahkum etmek, kamusal hayattan dışlamak istemektedir.

Bu kritik ülke koşullarında CHP’ye ihtiyaç her zamankinden fazladır.

Ekim 2013 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler bizim için hayati konumdadır. Bu nedenle Kadın Kolları örgütümüz ayrı bir önem kazanmaktadır. Tüm gücümüzle seçimi nasıl alabileceğimize odaklanmalıyız.

Beyoğlu Kadın Kolları olarak hedefimiz, bölgemizdeki tüm kadınlara ulaşmak, iktidarın politikalarını teşhir ederek alternatiflerimizi ikna edip, liderliğimizde örgütlü güce dönüştürmektir. Bu amaçla mahalli alan çalışmaları disiplinli, planlı ve hızlı şekilde gerçekleştirilecektir. Bunu ise ancak tüm kadın üyelerimizi kucaklayarak ve ayrıştırıcı olmadan gerçekleştirebiliriz. Ki bunu gerçekleştirebileceğimizi biliyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın %33’lük kadın kotası, kadınlarımız için seçme-seçilme hakkından sonra 2. devrim niteliğindedir. Bu fırsatı iyi kullanmalıyız.

Bugün 2924 Belediye Başkanından sadece 26’sı kadındır. 30450 Belediye Meclisi üyesinden ise sadece 1340’ı kadındır (%5’ten az bir orana denk gelmektedir). Bu seçimde Kadın Kolları olarak kadın aday oranını ve seçilmiş kadın sayısını arttırmalıyız.

Nitelikli ve özverili yönetim kadrosuyla verim odaklı çalışacağız. Üyelerimizi teorik ve pratik bilgilerle donatacağız.

Temel eğitimler dışında lokal eğitimler alacağız. Yoğun bir eğitim dönemimiz olacak.

Bölgemizdeki Sivil Toplum Örgütleri ile, özellikle de kadınlara yönelik çalışan ve kadın kolları olan Sivil Toplum Kuruluşları ile diyaloğumuzu güçlendireceğiz. Kadın sığınma evleri ve geçici kimlik uygulaması gündemimizde olacak. Bu konularda Sivil Toplum Örgütleri ile görüşeceğiz. 

Bu seçimi almak için tüm örgütümüzle uyumlu çalışmak zorundayız. Beyoğlu İlçe Yönetimi, Gençlik Kolları ve İl Kadın Kolları ile tam bir uyum içinde çalışacağız.

Önümüzdeki yerel seçimi eşitlik, hak, ekonomik ve sosyal adalet isteyen, çalışkan ve dinamik güç olan biz kadınlarla alacağız.


Bu nedenle sadece ve sadece seçime odaklanarak çalışmak üzere Beyoğlu Kadın Kolları Başkanlığına adayım.

Ülkemiz için, partimiz için, kadınlar ve çocuklarımız için desteğinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Perihan Çelebi

Beyoğlu Kadın Kolları Başkan Adayı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları