loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bursa il başkanı Karaca; Fırıncılar BESAŞ’ın kuruluş amacına uygun davranmamasından şikayetçi

CHP Bursa il başkanı Karaca; Fırıncılar BESAŞ’ın kuruluş amacına uygun davranmamasından şikayetçi
Tarih: 08.01.2022 - 09:20
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Fırıncılar Derneği'nin ardından bugün de Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu'nu da ziyaret ederek, BESAŞ ekmek kuyrukları ile ilgili gelinen noktayı değerlendirdi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, CHP'li Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Şahin Sevinç ve Bursa Fırıncılar Derneği Başkanı Hasan Çırakoğlu'nun da katıldığı ziyarette BESAŞ önünde yaptığı açıklamanın manipüle edilerek fırıncıların CHP'ye karşı kışkırtılmak istendiğini tekrarlarken, Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu da fırıncı esnafının çok zor günler geçirdiğini kaydederek, "Bursa'da yapısal sorunlarımız var, bu işleri çözmemiz lazım. Eğer fırıncı esnafının ayakta durmasını istiyorsak bu sorunlar belli, bunları teker teker çözmemiz lazım" diye konuştu.

"FIRINCILAR ÇOK ZORDA, YAPISAL SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ"

Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu şirketlere, yemek firmalarına direkt olmasa da bayiler üzerinden BESAŞ ekmeği satıldığını belirterek, "Geçmişte belediye başkanları, özellikle baskı yaptılar büyük fabrikalara, bizden alın ekmeği diye telefon ettiler" bilgisini verdi. Fırıncılar Odası'nın gerektiğinde alım gücü düşük vatandaşa BESAŞ ekmeğinden de ucuz fiyata ekmek satacak gücü olduğunu da belirten Çırakoğlu sözü üstü kapalı olarak ruhsatsız fırınlara getirerek şunları söyledi:

"Biz hepimiz elimizi vicdanımıza koyacağız, siyaseti ekmeğin içinden çekeceğiz. Ekmek ucuz olur, her şeyimiz kolaylaşır. Temel hedefimiz insanımızın alım gücünü yükseltmek. Bunu yapmadıktan sonra bu sorunları çözemeyiz. Sıkıntı nerede biliyor musunuz? Bursa'da fırıncılar çok zor durumda. Bursa'da yapısal sorunlarımız var, bu işleri çözmemiz lazım. Eğer fırıncı esnafının ayakta durmasını istiyorsak bu sorunlar belli, bunları teker teker çözmemiz lazım. Çözersek işler rayına girer. Evine ekmek götüremeyecek hiç kimseyi ekmeksiz bırakmayız, bizim bu gücümüz var. Ama biz her şeyi yasal, ahlaki ve ticari olan, her şeyi vergilendirilmiş, her mamûlü kayıt altına alınıp ucuz ekmeği nasıl sağlayacağımızı kamu kurumuyla özel işletmelerle hep beraber bu işi çözmemiz lazım. Başka çaremiz yok."

"3 KİŞİYLE ZİYARET EDECEKTİK, BASIN AÇIKLAMASI YAPMAK ZORUNDA BIRAKILDIK"

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da, BESAŞ bayilerindeki kuyrukları bizzat gözlemlediğini, vatandaşın ekmeğe ulaşamadığını belirterek şunları söyledi:

"Ortada bir sorun var. BESAŞ yetkililerinden randevu istedik, vermediler. Ben ana muhalefet partisinin il başkanıyım. CHP'nin Büyükşehir Belediye Meclis Grubu başkanıyım aynı zamanda, kamu görevim var. Belediye şirketinin bürokratı bize cevap yetiştiriyor. Üç kişiyle gidip sorunlara ilişkin bilgi alacakken, BESAŞ önünde basın açıklaması yapmaya bizi mecbur bıraktılar. Sorularımız belli, cevabını istiyoruz. Örneğin 5-6 Ocak'ta kaç ekmek ürettiler, bayilere kaçar adet gönderdiler bunun listesini versinler. Hangi bayiye kaç adet gidiyor bilelim, ne sakıncası var? Fırıncılar diyor ki, şirketlere toplu ekmek satışı önlenemiyor. Lokantalara, catering firmalarına, şirketlere binlerce ekmek gidiyor. Biz o şirketlerin de durumunu anlıyoruz, onların da zorluklar içerisinde olduğunu biliyoruz. Ama BESAŞ ekmeği, BESAŞ'ın temel kuruluş amacı doğrultusunda satılmalı. Fırıncıların da üzerine basa basa söylediği gibi, fırıncılarının mağdur olmaması için bayiler üzerinden ya da direkt toplu ekmek satışı yapılmasından vazgeçilmeli. Bizim yaptığımız açıklamalar manipüle edilerek, Bursa'daki 400-450 fırıncı CHP'ye tepkili diye yansıtıldı? Öyle mi? Bütün fırıncılar CHP'ye karşı mı? Öyle olmadığını da görüyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları