loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bursa İl Örgütü Ata'nın huzurundaydı

CHP Bursa İl Örgütü Ata'nın huzurundaydı
Tarih: 10.11.2021 - 13:55
Kategori: Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü, aramızdan ayrılışının 83'ncü yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurundaydı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yalçın Yazıcı ve İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş ile Atatürk Anıtına çelenk sundu. İlçe başkanları, il yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, partililerin de katıldığı törende konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Atatürk’ün eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, ülkemizin bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacağına inandığını söyledi.

“ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİ, HER GÜN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR”

“Kurtuluş Savaşı’nın önderi, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, edebi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 83'ncü yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyorum. Büyük Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin değeri her geçen gün toplumumuzun tüm kesimlerince daha iyi anlaşılıyor, kan ve barut kokusunun hâkim kılınmaya çalışıldığı coğrafyamızda özgür ve onurlu yaşamak isteyen milyonlara ilham vermeye devam ediyor.”

“CUMHURİYETİN TEMELİ BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ VE MİLLİ EGEMENLİK”

“Atatürk’ün harcını bağımsızlık bilinci ve milli egemenliğe kayıtsız bağlılıkla kardığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri ve kuruluş değerleri, mazlum milletler için kendilerini barışa, huzura, adalete ve demokrasiye ulaştıracak pusula olma görevini sürdürüyor. Bu bağlamda, Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin kendisidir. Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi, milli egemenliğin güvencesi ve karşı karşıya bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Bu nedenle özgür ve onurlu yaşamak isteyen her yurttaşımız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine kararlılıkla sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma, ülkemizde mutlak adaleti sağlama mücadelesinin parçasıdır.”

“BAĞIMSIZ YARGI VE EKSİKSİZ MİLLET EGEMENLİĞİNE KAVUŞACAĞIZ”

“O’nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyorum ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Cumhuriyetin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatları, ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlık ile perçinleyecek, liyakat esasına dayalı, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti tüm ilkeleriyle, Cumhuriyetimizin II. yüzyılında hayata geçirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 83. Yıldönümünde Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum; tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları