loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresini sordu

CHP, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresini sordu
Tarih: 11.02.2012 - 23:06
Kategori: Siyaset

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresiyle ilgili tartışmaları Meclis'e taşıdı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Başında bulunduğunuz 61. Hükümetin, Cumhurbaşkanı'nın görev süresi konusundaki görüşü nedir? Sizce Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 2012 yılında mı, yoksa 2014 yılında mı dolmaktadır?" diye sordu.

En son 28 Ağustos 2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 5 yıl mı, yoksa 7 yıl sonra mı yapılacağının kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandığını ifade eden Özcan, "Sonraki süreçte genel seçimler için yeni düzenlemedeki süreler esas alınmıştır. Bu durumda yeni Anayasa hükmünün Cumhurbaşkanın görev süresi ve seçiminde de uygulanması gerekmektedir. Hal böyle olunca, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, en geç 28 Ağustos 2012'den 60 gün önce, tamamlanması gerekmektedir" dedi. 

CHP'li Özcan, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Başında bulunduğunuz 61. Hükümetin, Cumhurbaşkanı'nın görev süresi konusundaki görüşü nedir? Sizce Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 2012 yılında mı, yoksa 2014 yılında mı dolmaktadır?

Şayet Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 2014 yılında dolduğunu düşünüyorsanız, bu durumda genel seçimler için niçin 4 yıllık süreyi benimsediniz? Sizce bu durum ciddi bir çelişki değil midir?

Cumhurbaşkanı'nın görev süresi sizce de 2012 yılında dolacak ise, yapılacak seçimlerin usul ve esasları hakkındaki yasal düzenlemeyi ne zaman TBMM gündemine taşımayı düşünüyorsunuz?

Eğer siz yasal düzenleme hazırlığını tamamlamış iseniz, bu durumda Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2012 yılında yapılmasına ilişkin verilecek yasa teklifini desteklemeyi düşünür müsünüz?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları