loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Diyarbakır il başkanlığına il kongresini gerçekleştirmediği gerekçesiyle kayyum atandı

CHP Diyarbakır il başkanlığına il kongresini gerçekleştirmediği gerekçesiyle kayyum atandı
Tarih: 18.07.2022 - 14:52
Kategori: Siyaset

CHP Diyarbakır il yönetimine zamanında il kongresini gerçekleştirmediği gerekçesiyle kayyum atandı.

Olağan kongrenin zamanında yapılmamasına nedeniyle görevden alınan CHP Diyarbakır ilçe başkanları, durumu kayyum atama istemiyle Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesine taşıdı. Bugün görülen davanın 3'üncü duruşmasında, mahkeme CHP Diyarbakır il yönetiminin tamamının yerine kayyum atanmasına karar verdi.

Mahkeme, CHP Diyarbakır İl Başkanlığına Muzaffer Değer ve diğer yöneticiliklere Canan Taş, Behçet Gezer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak, Süleyman Berberoğlu'nu atadı. Atanan kayyumlar en kısa sürede genel kurul çağrısı yapma ile görevlendirildi. Karara karşı İstinaf Mahkemesi yolu ise açık bırakıldı.

Karardan sonra whatsapp grubundan kısa bir açıklama yapan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, "Değerli basın mensubu arkadaşlar kayyum atandığına dair haber düşmüş evet doğru ama istinaf yolu açık ve genel merkez benimle, benim görevden aldığım ilçe başkanları olağanüstü kongreye götürmek için imza topladı, genel merkez kongre kararı almayınca, mahkemeye verdiler mahkeme karar vermiş" ifadelerini kullandı. 

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları