loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Esenyurt İlçe Örgütü 'İsyanda'

CHP Esenyurt İlçe Örgütü 'İsyanda'
Tarih: 18.06.2012 - 17:43
Kategori: Yerel

Kemal Deniz Bozkurt, ''Esenyurt Belediye Başkanı bazı gazetelere yaptığı açıklamalarında haddini aşan tanımlamalar yapmıştır'' dedi...

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yazılı basın açıklaması yaptı.


Bozkurt  yaptığı basın açıklaması sebebini; ''Esenyurt'un İmar planlarının geçmişini anlatmak, Haziran ayında yapılan ''hukuksuz meclis toplantıların yapılış biçimini toplumla paylaşmak, Esenyurt imar planları ile ilgili Esenyurt Belediye Başkanı'nın toplumda yaratmaya çalıştığı kafa karışıklığını gidermek ve seviyesiz ithamlarının toplumda oluşturabileceği yanlış algıları engellemektir'' şeklinde sıraladı.

Bozkurt dava sürecini şu şekilde ifade etti;

''Esenyurt İmar Planları, 28.08.2008 tarihinde İBB tarafından onaylanarak uygulamaya konulan Esenyurt İmar Planları T.C. İstanbul 1.idare Mahkemesince 2009/76 Esas,2010/349 kararı ile durdurulmuştu. 

Esenyurt Belediyesi Esenkent’ teki bazı donatı alanlarını imara açmak suretiyle ortadan kaldırmış plandaki donatı alanı miktarını sağlamak için de binaların ortak alanlarını donatı alanına dönüştürmeye çalışmıştır. Buradaki duyarlı kat maliklerin den biri belediyeye yaptığı uyarılarından sonuç alamayınca mahkemeye başvurmuştur. Mahkeme başvuruyu haklı bularak aşağıda sıralanan nedenlerle uygulamalı imar planının, hukuka, kamu yararına, şehircilik ve planlama ilkelerine uygun olmadığını ve kamu vicdanını sızlattığını kabul ederek Esenyurt İmar planlarının iptaline karar vermiştir.

Esenyurt planlarının 4 etaba bölündüğünü böylelikle daha kolay bir şekilde planla oynama zemini oluşturuldu. Birçok plan yapma ilkelerine uyulmadan, plansız, aceleci davranışlar zinciriyle İmar Planlarını hazırlatıp büyükşehirde onaylattılar. Bu sakıncalı davranışlar sonucunda da bu gün yaşanan birçok sorunun kaynağını oluşturdular.

Çünkü henüz daha 1/5000 lik planın onay ve Askı süreçleri tamamlanmadan hatta askı sürecinden önce 1/1000 lik planı da yaparak birçok yerde 1/5000 lik plana aykırı davrandılar. Plan sürecine uymadıkları için de 1/1000 lik planları ikinci kez askıya çıkarmak zorunda kaldılar. Aşağıda verilen tarihlerini izlendiğinde konu daha net bir şekilde anlaşılacaktır. 

12.8.2010 tarihinde Nazım imar planlarının Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından kabul edildi, 8.11.2010 tarihinde İBB Başkanı planı onayladı ve 3.12.2010-3.1.2011 tarihleri arasında askıya çıkarak plan kesinleşti. Normal de 1/1000 lik planın hazırlanmasına bu tarihten sonra başlanması gerekirken Esenyurt Belediyesi Belediye plan yapma sürecine uymadığı için yaptı plan daha onaylanmadan tadil edilerek 12.11.2010 tarihinde 1/5000 lik plan henüz 3 gün önce kabul edilmişken yeni 1/1000 lik plan tadilen kabul edilmiştir. İBB Başkanının 22.2.2012 tarihli onayı ve 5.5.2011-5.6.2011 tarihlerindeki askı sürecinden sonra kesinleşmiştir. Daha sonra 1/5000 lik plana da dava açılmış ve yine yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır.''

25 bin kaçak yapı olduğu iddia ediliyor

Bozkurt, "bu süreçler devam ederken ne zaman ve hangi şartlarda ruhsat aldığı belli olmayan veya belki de ruhsatı olmayan inşaatlar yapılmaya devam etti. Bu inşaatların ruhsatının olup olmadığını öğrenmek maksadıyla Bundan 1,5 yıl önce mecliste verdiğimiz soru önergesi henüz cevaplanmadığı için de bu konuda net bir şey söylememiz mümkün değil. Bizim gündeme getirme çabalarımızla ve hak sahiplerinin eylemleriyle Belediye Başkanı ve yetkililerinin gözü önünde yapılan ve her nedense kimsenin müdahil olmadığı bu inşaatlar çokça konuşulmaya başlandı. 

Bu konuda ki meclis üyelerimizin İBB meclisine verdiği soru önergeleri de henüz yanıtlanmış değildir. Bu durumda 25.000 konut olduğu iddia ediliyor'' dedi.

Hukuksuz, usulüne uygun yapılmayan toplantılar

Haziran ayı son olağan toplantısının 7.6.2012 tarihinde yapıldığını ve meclisin Ağustos ayına kadar tatile girdiğini belirten Bozkurt; 

''Bu toplantıdan sonra Cumartesi 9.6.2012 tarihinde AKP grup Başkanvekili Meclis üyelerimizin bazılarını arayarak Pazartesi 11.6.2011 tarihinde acil gündemle toplanmaya çağırıyor. Bu toplantı usul olarak hatalıdır ve hukuksuzdur. 

Grup Başkan vekilimiz mecliste bunu hatırlatmasına rağmen toplantıyı yapıyorlar. Hemen 3 dakika içinde imar komisyonuna sevk ediyorlar. Komisyon bu kadar önemli ve karışık bu konuda hemen 2 dakikada inceleme yapıp olumlu karar veriliyor, arkasından ikinci oturum, bu oturumda olumlu karar çıkıyor. 

Belediye Başkanı kararı onaylıyor ve Yine jet hızıyla konu İBB meclisine iletiliyor İBB Meclisi de hemen bu konuyu gündeme alıyor. Kısacası Esenyurt meclisinde 10 dakikada işlem bitiyor ve takip eden en fazla 1-2 saat içinde konu İBB gündemine alındı.

Daha sonra Belediye Başkanı ve yöneticileri 11.6.2012 tarihindeki çağrıları ile meclisi bir kez daha 15.6.2012 tarihinde toplantıya aynı gündem ile çağırdı. Esenyurt Belediye meclis 15.6.2012 tarihinde saat 10.00 da toplandı. Bu toplantıda da yine aynı konu imar komisyonuna sevk edildi. Bu gün burada ise yine usulsüz bir toplantı yapıldı. Meclis başkanı acil olağanüstü olarak çağrılan meclisi açtı hiçbir gündem konuşulmadan tekrar kapatmıştır. 

Bu kadar sorumsuz ve saygısız bir tarz olamaz bu oturumda milletle ve Belediye Meclisi üyeleri ile alay edilmiştir. Zaten Yasaya göre olağanüstü meclis toplantıları tek birleşimli olması gerekirken iki birleşimli toplantı yapılıyor buda bu meclis toplanma kanununa aykırıdır ve hukuksuzdur.'' dedi.

"Sorumlular hakkında suç duyurusu yapacağız"

Bu yapılanların ileride doğuracağı zararları görebildiğimiz için, bu zararın oluşmaması için ciddi mücadele ettiklerini belirten Bozkurt, "CHP Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri ve birçok partili arkadaşlarımızla bu olayları öncelikle Esenyurt’ ta daha sonrada İBB de takip ettik. İl Başkanımız, İl yöneticilerimiz ve İBB Meclis üyelerimizle beraber öncelikle kamuoyunu bilgilendirdik, ardından İBB Meclisinde konunun içeriğini anlatarak sorunun derinleşmesini engellemeye çalıştık. 


Daha sonrasında da İBB meclisinde yaptığımız oturma eylemi ile sesimizi ve olayın yanlışlıklarını kamuoyuna taşımaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte Hukuki olarak bütün haklarımız kullanacağız ve sorumlular hakkında suç duyurusu yapacağız. " dedi.

"Esenyurt Belediye Başkanı halkla alay ediyor"

Bozkurt, "Esenyurt Belediye Başkanı bazı gazetelere yaptığı açıklamalarında haddini aşan tanımlamalar yapmıştır. Siyaseti seviyesizleştirmemek adına şimdilik bu konulara girmiyorum. İddia edilenlerin yanlış ve yalan olduğunu ifade ediyor mademki söylenenler yanlış neden İBB inşaatları mühürledi, neden inşaatlar durduruldu ve meclisten bu kararları geçirmek için neden bu kadar aldatmacaya başvurdunuz.

Belediye Başkanının en önemli görevlerinden birisi kamuoyunu doğru bilgilendirmektir. Eğer sorun yoksa Binaların kaçak olduğunu ve ruhsat kapsamı dışında imalat olduğunu müteahhitler televizyonlarda söylüyor.  Esenyurt Belediye Başkanı bu kafa karıştırma politika anlayışı ve ciddiyetsiz davranışlarıyla halkla alay ediyor."  dedi.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları