loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Brüksel’de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Brüksel’de
Tarih: 11.02.2012 - 18:39
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Brüksel’de AB kurumlarında temaslarda bulundu, bu görüşmelerde, Kılıçdaroğlu’na desteğini tekrarladı.

Brüksel’de “Türk Kahvesi Brifingleri” toplantısında da konuşan Loğoğlu’nun görüştüğü PES Genel Sekreter Philip Cordery, “PES, Türkiye’de ifade ve toplanma özgürlüğüne karşı devam eden baskıdan dolayı endişe duymaktadır. CHP liderine karşı hazırlanan fezleke zaten olumsuz olan durumu daha da kötüleştirmiştir.” dedi 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun Brüksel temaslarıyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle ; 

“CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu iki gün boyunca Brüksel’de temaslarda bulundu ve Avrupa Birliği kurumlarından önemli isimlerle bir araya geldi

Faruk Loğoğlu CHP’nin üyesi olduğu Avrupa sosyal demokrat partilerinin çatı organizasyonu PES Genel Merkezi’ne de ziyarette bulunarak Genel Sekreter Philip Cordery ile görüştü. PES’in görüşme sonunda yayımladığı açıklamada görüşmeyi “çok olumlu” olarak değerlendiren Cordery şunları söyledi:

“PES, Türkiye’de ifade ve toplanma özgürlüğüne karşı devam eden baskıdan dolayı endişe duymaktadır. CHP liderine karşı hazırlanan fezleke zaten olumsuz olan durumu daha da kötüleştirmiştir. PES, Cumhuriyet Savcısının bu konudaki siyasi tutumunu eleştirmektedir.

“Yenilenmiş AB-Türkiye Gündemi için Çağrı” başlıklı bir metin de görüşme gündemine alınmıştır. Sekiz yıllık müzakere süreci sonunda Türkiye’nin üyeliği halen duraklama halinde ve bu durumun değişeceğine dair herhangi bir beklenti de bulunmamaktadır. PES Türkiye’yle üyelik müzakerelerinin devam etmesini istemektedir ve AB Komisyonu ile AB üye ülkelerinin bunu temin etmelerine dair çağrıda bulunmaktadır. PES, Sayın Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’de demokrasi ve sosyal adaletin tesisi için verdiği çabalar için desteklemeye devam edecek. PES, AB’nin dâhil edici bir vizyonunun olması gerektiğini ve Türk üyeliğin nihai hedef olduğuna inanmaktadır.”

Faruk Loğoğlu Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu’nun başkanlığına seçilen Avusturyalı siyasetçi Hannes Swoboda ile de bir araya geldi. Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci ve S&D Grup – CHP ilişkilerini güçlendirecek gelecek dönem projeleri görüşüldü.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu’nun raportörü Avrupa Parlamentosu Üyesi Ria Oemen-Ruijten ile bir araya gelen Faruk Loğoğlu raporda yer alan konular üzerine CHP’nin bakış açısını aktardı.

Loğoğlu’nun Brüksel’de, AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Stefano Sannino ve ekibi ile bir araya geldiği toplantının ana gündemini AB Komiseri Füle’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde önerdiği çalışma grupları konusu oluşturdu. CHP’nin gelecek dönemde AB kurumları ile heyetlerinin farklı politika alanlarında bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunması ile ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı.

Brüksel’de “Türk Kahvesi Brifingleri” nin ilk konuşmacısı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu oldu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nu Brüksel’de gerçekleşen “Turkish Coffee Briefings – Türk Kahvesi Brifingleri”  toplantısında “Türk Dış Politikası ve Avrupa” konusunda görüşlerini açıkladı. Loğoğlu’nun konuşmasını dinlemek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Avrupa Birliği kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda yetkili toplantıya katıldı.   

Loğoğlu’nun Brüksel’deki temas ve görüşmelerine CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç’de katıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları