loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı: Milli güvenliğe tehdit haline gelmiş olan bir iktidar var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı: Milli güvenliğe tehdit haline gelmiş olan bir iktidar var
Tarih: 24.09.2018 - 14:42
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın yurt dışında bulunması dolayısıyla MYK toplantısına ilişkin açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı yaptı. 

Salıcı, "Bir bakan Türkiye’de kriz yok, psikolojik, diyor. Konkordato ilan eden ayakkabı firmalarıyla muhatap olmasını temin etmek lazım. En acı şeylerden birisi bir babanın çocuğuna istediği şeyi alamaması. Alamadığı bir pantolon nedeniyle çocuğunun okula alınmamasıyla karşı karşıya kalması. Böyle bir olay Kocaeli’nde İsmail Devrim’in başına geldi. Baba kendisine yediremedi, intihar etti. Olaya, topluma anlatılan pembe yalanlar tarafından değil de gerekirse hayatıyla ortaya koyan sıradan yurttaşlarımız tarafından bakmak gerekiyor" diye konuştu.

Salıcı’nın açıklamaları şöyle:

“Ülkemizde kriz olmadığına dair söylem ısrarla vurgulanıyor. Sarayda kriz yok. Sarayda şatafat yerli yerinde. Onların mutfağında kriz durumu söz konusu değil. Türkiye’nin ekonomisi saray ekonomisi ve halkın ekonomisi olarak ikiye ayrılıyor. Saray ekonomisinde Lale Devri, şatafat var. Hanedanın hayatına tutunanların lüks hayatı devam ediyor. İsraf ortada. Halkın ekonomisine bakınca kriz, yoksulluk, işsizlik, güvencesiz çalışma, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden baba, Urfa’da işsiz olduğu için kendini yakan genç var.
KDV iadesini ödeyemeyen ama KDV almaya devam eden bir hükümetle, sistemle karşı karşıyayız. 10 gün için Merkez Bankası 625 baz puanlık faiz artışında bulundu. Cumhuriyet tarihinde bir seferde yapılan en yüksek artıştı. Beklenti döviz kurunu dizginlemekti. 20 Eylül’de Orta Vadeli Program açıklandı. Orta vadeli planda hükümet toplumun, piyasa aktörlerinin önüne bir yol haritası koyar. Bu yol haritasıyla piyasa istikrar kazanmaya başlar. Orta Vadeli Program açıklandıktan sonra böyle olmadı. Varlık Fonu’nun yönetimi açıklandı. Saraydaki zat Varlık Fonu’nun başında, vekil olarak da damadını atamış durumda. Son 10 gün içinde 3 önemli ekonomiyi doğrudan etkileyecek karar alındı. Bunların sonucunda dolar kurunun geldiği durum değişmedi. Anlamlı bir düşüş yok döviz kurunda. Ekonomi aktörlerinin Türkiye’deki ekonomi yönetimine güvenleri sarsıldı.

1 haftada 3 köklü ayakkabı firması konkordato ilan etti. ASO başkanı 200 milyar lira civarında KDV ilavesi alacağımız var. 40 milyar lirası sanayicilere ait.  Bunları ödemiyorsunuz bari Hazine kağıdı verin bankaya teminat olarak kullanalım, diyor. Durum, üretmek isteyenlerin tarafında böyle.

Bir bakan Türkiye’de kriz yok, psikolojik, diyor. Konkordato ilan eden ayakkabı firmalarıyla muhatap olmasını temin etmek lazım. Durumun ne kadar psikolojik olduğunun bakana anlatılmasını sağlamak lazım.

En acı şeylerden birisi bir babanın çocuğuna istediği şeyi alamaması. Alamadığı bir pantolon nedeniyle çocuğunun okula alınmamasıyla karşı karşıya kalması. Böyle bir olay Kocaeli’nde İsmail Devrim’in başına geldi. Baba kendisine yediremedi, intihar etti. Benzer bir olay Urfa’da İbrahim Emektar’ın başına geldi. İş istiyorum, dedi. Gazetelerde ismi bile yayınlanmadı. Benzini üzerine döküp kendisini ateşe verdi. Malatya’ya kaldırıldı.  Kocaeli’ndeki olayın psikolojik olduğuna dair bir açıklama da Valilik’ten geldi. Bu baba sokağa çıkıp eylem yapsaydı bugünkü iktidar o babaya ‘hain, dış güçlerin maşasısın’ diyecekti. İsmail Devrim’in intiharını gündeme getirmek isteyenler, tutuklandı, 15 kişi gözaltına alındı. Gerekçe milli güvenliğe tehdit. İşsiz kalan hiç kimse, hiçbir yoksulumuz, üretmek isteyen hiçbir iş adamı hain değil. Hiç kimse milli güvenliğe tehdit değil. Milli güvenliğe tehdit haline gelmiş olan bir iktidar var. 3 ay önce seçimden çıkmış olmasına rağmen saraydaki zatın ve kabinenin millete anahtarı teslim etme vakti yaklaşıyor.

Olaya, topluma anlatılan pembe yalanlar tarafından değil de gerekirse hayatıyla ortaya koyan sıradan yurttaşlarımız tarafından bakmak gerekiyor.

(Mehmet Özhaseki’nin ‘Bazı ilçeleri PKK uzantısı partiye verip, büyükşehirde destek isteyenler var’ sözleri) Biz 3 ay önce Millet İttifakı yaptık. Millet ittifakında HDP yoktu. HDP’nin ittifak içinde olmasını bekliyorlarsa sayın bakan kendisi yapsın o ittifakı. CHP herhangi bir ittifak görüşmesinin içinde olmayacağını açıkladı.

(MHP’nin af teklifi) Affın içeriğini görmek lazım. Teklifi Cumhur İttifakının küçük ortağı MHP sundu. İttifak kendi içinde bu konuya nasıl bakıyor? içerik vekillerimiz tarafından incelenecek.

(‘Kemal Kılıçdaroğlu, 909 bin 353 liralık tazminatı parti kasasından mı ödedi’ sorusu) Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde TBMM’ye mal beyanında bulunacak. O paranın nereden ödendiğini görmüş olacaksınız.”

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları