loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manisa'da bağ işçisi kadınların sorunlarını tarlada dinledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manisa'da bağ işçisi kadınların sorunlarını tarlada dinledi
Tarih: 30.03.2022 - 21:00
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa ve İzmir ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’nın Alaşehir İlçesinde çiftçiler tarafından traktörlerle karşılandı. Alaşehir Belediyesi’ni ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, belediye önünde vatandaşlara seslendi. Daha sonra Sarıgöl İlçesi girişinde tarlada çalışan çiftçi kadınlarla buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yol üzerinde sorunlarını dile getiren servisçi esnafını dinleyerek çözüm önerilerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde traktörleriyle gelen çiftçiler tarafından karşılandı. Akaryakıt istasyonu önünde onlarca traktörle konvoy oluşturan çiftçiler korna çalıp yüksek mazot fiyatlarını protesto etti. Çiftçilerin derdini dinleyen ve belediye binası önünde yurttaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye bir yol ayrımına geldi. Ya fakirleşecek ya büyüyecek. Fakirleşme sürecini başlattılar, Allah'ın izni sizlerin takdiri ile biz de büyüme sürecini başlatacağız" dedi.

Traktördeki bir çiftçi, manda yoğurtlu sağlıklı beslenme tarifi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı isim vermeden eleştirdi ve "Bir öğünü 600 milyon (600 TL) yazıklar olsun. Bakın şu milletin haline 23 liraya mazot mu olur depo boş" dedi.

Mazot alan ve yüksek maliyetlere tepki gösteren çiftçileri dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa ve İzmir ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri eşlik etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası belediye önünde toplanan yurttaşlara seslendi. "Halkın Umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla konuşmasına başlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

"Bu güzel insanların çözülmesi gereken dertleri var. Bu sorunları dillendirmek için geldim. İnşallah sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimizde bu sorunları çözeceğim. Daha önce burada üzüm mitingi yapmıştık. 'Kilosu 2 dolar olmalı' demiştim. Yaptılar, şimdi 1 dolara düşürdüler. Yine ellerim yakalarında olacak, üzümün kilosu 2 dolar olacak. Hiç endişe etmeyin, bunun kavgasını vereceğim. Bunun mücadelesini vereceğim. Sizin hakkınız, hukukunuz için vereceğim. Siz çalışıyorsunuz, alın teri döküyorsunuz, üretiyorsunuz; kazanmanız lazım. Mazotun fiyatı bilmem nereye çıkmış. Rakamları vermeyeyim her gün değişiyor. Gübrenin, ilacın fiyatın bilmem nereye çıkmış. Mustafa Kemal Atatürk'ün büyüklüğünü çok daha iyi hissediyoruz bugünlerde. 'Köylü milletin efendisidir' demiş. Köylü üretecek ki biz karnımızı doyuralım. Üreten, çalışan sizsiniz, ama sizin hakkınız teslim edilmiyor. Bu kardeşiniz sizin hakkınızı son kuruşuna kadar teslim edecek. Hiç meraklanmayın, hakkı hukuku adaleti sonuna kadar sağlayacağım. Bu konuda en ufak bir endişeniz dahi olmasın.

Siz üretin, siz çalışın, alın teri dökün; sizin hem TBMM’de hem bütün Türkiye’de, artı gerekirse uluslararası arenada sizin sözcünüz olmaya söz veriyorum. Hakkınızı her yerde, her ortamda dilendireceğim. Belediye başkanımız da sizin için çalışıyor.

Diyor ki, 'Uyuşturucu bağımlısı değil, Cumhuriyete bağlı gençler istiyoruz' diye; öyle olacak. Bütün gençlerimiz öyle olacak. Hakka hukuka, adalete bağlı olacak. Gençler de çalışacak. Gençlerin umutsuzluğu var ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. 6 milyon 300 bin genç gümbür gümbür geliyor. Kadınlar; size de sözüm var, endişe etmeyin. Her sorunu çözeceğiz. Sandık gelecek, sandığa gideceğiz. Benim sizden istediğim tek şey var. Geçmişte hangi partiye oy verdinizse başımın üstüne. Şimdi sandık geldiğinde elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle atacaksınız. Eski kavgaları, eski tartışmaları bir tarafa bırakalım. Türkiye bir yol ayrımına geldi. Ya büyüyecek ya büyüyecek. Fakirleşme sürecini başlattılar. Allah'ın izni, sizlerin takdiri ile biz de büyüme sürecini başlatacağız. Büyüyeceğiz. Her evde huzur olacak, her mutfakta bereket olacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz, Millet İttifakı ile beraber yapacağız, bunların tamamını."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları