loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzacebi, Balkan göçmen dernekleri ve kanaat önderleri ile buluştu

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzacebi, Balkan göçmen dernekleri ve kanaat önderleri ile buluştu
Tarih: 02.12.2018 - 15:17
Kategori: Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Akif Hamzacebi, İstanbul Pendik'te Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ev sahipliğinde 2 Aralık 2018 Pazar günü Balkan göçmen dernekleri ve kanaat önderleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Akif Hamzacebi yerel seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Burada yaptığı açıklamada 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değinen CHP Genel Sekreteri Akif Hamzacebi Türkiye'de iktidarın serveti kendi istediği keyfi bir biçimde ifade etti. Çevre Şehitrcilik Bakanlığı'nın belediye gibi plan yaptığını belirten Hamzacebi "Bakanlık iskan ruhsatını belediyelerin üstünde tutuyor. Bakanlık istediği rantı kullanabilir. Bu iktiBu araçları kullanarak serveti istediği gibi kullnıyor bu hile düzenini bozmak lazım" dedi.

CHP'li Hamzacebi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Demokrasi 20. yüzyılda da tek meşruiyet kaynağıdır. Yalnız halkın iradesi sadece meşruiyet için geçerli olmuş olsaydı. Demokrasinin kurumlarını yok etmek için iktidara gelen iktidarı meşru kabul edilmesi gibi tehlikeli bir sonu. ortaya çıkardı. Meşruiyetin iki kaynağı vardır. Birincisi halk iradesi ikincisi yaptığınız işler doğru ve adil olacak.

Kapalı sistemlerin yıkıldığı bir süreci yaşadık. Yeni devletler ortaya çıktı. Sizlerin de gönülden bağlı olduğu Bosna Hersek de bunlardan biri .

Avrupa Birliği demokrasi ve özgürlüklerin olduğu bir birliktir.  Şimdi soracaksınız modern dünyanın gözünde Srebrenitsa katliamı neden oldu. Sonuçta demokrasi özgürlükler bir idealdir. İnsanlık tarihi özgürlük mücadelesinin tarihidir. Erdoğan da 2004’teki zirvede AB müzakare tarihini aldı döndü. Türkiye bugün Batı’yla arasındaki ilişkiler gevşemiş bir vaziyet aldı. Türkiye'nin modernleşme serüveni 19. yüzyılda başladı. Bu süreç nereye varacaktır?

Bir seçime gidiyoruz. Her seçim önemli ama 31 Mart yerel seçimi Türkiye tarihindeki önemli seçimlerden biri. 24 Haziran'la birlikte AKP ilk kez çoğunluğu kaybetti. Ama Türkiye'de bir koalisyon var. Bunun adı Cumhur İttifakı'dır.

Yerel seçimde yine ittifaklar yarışacak belki. Yerel seçimler adayın öne çıktığı seçimlerdir. Belediye başkanı partilerinin altında ya da üstünde oy almaktadır. Onun için itttifaklar oldu şu parti öne geçti değerlendirmesi o kadar önemli değil.

Devlet en büyük rantı yaratma potansiyeline sahip tek güçtür. Servet yeniden dağıtılıyor. Yönetimlere düşen görev gelir dağılımını adalet esasına göre düzenlemektir.

Türkiye'de zenginlerden alıp diğer kesimlere vermek yanlış mı? Neyi kullanıyorlar yöntem olarak. İhale yönetemini. İstediğiniz kadar iş yapın iktidarın yakınında değilseniz iş alamazsınız. Havuza dahil değilseniz kamu bakanlarından kredi alamazsınız.

Teşvik. Devlet yatırımcılara teşvik verir. Teşvik yatırımları teşvik eder. Ama bügün teşvik alabilmeniz o kadar kolay geldi. Sisteme dahilseniz teşvik alırsınız.

Bir diğer araç TMSF dikkatlerden kaçıyor. FETÖ’nün el konula şirketleri TMSF’ye veriliyor. Havuzda kim varsa oralara veriiyor.

Planı belediyeler yapar. Çevre Şehircilik Bakanlığı belediye gibi plan yapıyor. Bakanlık iskan ruhsatını belediyelerin üstünde tutuyor. Bakanlık istediği rantı kullanabilir. İktidar bu araçları kullanarak serveti istediği gibi kullanıyor bu hile düzenin, bozmak lazım.

 2017'den bu yana Çevre Bakanlığı 70 adet plan değişikliği yaptı. 12 milyon 500 bin metre karerlik inşaat alanı açtı. İstanbul’un alt yapısı yetersiz. İki dere var İstanbul’da neden pis kokuyor dereler. Derenin ıslah edilme yöntemi yanlış. İstanbul nehir kenti olabilir. Tam tersine dereye doğaya kötü davranılıyor.

İstanbul'u sadece gayri menkul kenti oılarak görürseninz İstanbul yaşanılmaz bir kent olur. Taşınmazları rant projesi olarak görüyorlar. İmar rantı herkesin hakkıdır. Bakanlık olarak istediğinize verme yetkisine sahip değilsiniz. Bu yönetime dur demek zorundasınız.

İstanbul Ankara olsun huzurun kenti olmalı. Okula gidemeyen çocuklar, 60 kişilik sınıflar istanbul'da bunlar mekezi hükümetin görevidir. belediyler görevlidir. Ulaşımda zorlukları sağlamak büyükşehir belediyesinin görevidir. Sosyal belediyeciliği güçlü hale getirmek zorundayız.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları