loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sabah Gazetesi'nde hakkında yayınlanan asılsız haberlerle ilgili açıklama yaptı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sabah Gazetesi'nde hakkında yayınlanan asılsız haberlerle ilgili açıklama yaptı
Tarih: 10.03.2022 - 04:57
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sabah Gazetesi'nde hakkında yayınlanan asılsız haberlerle ilgili açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, www.istanbulgercegi.com ile paylaştığı basın açıklamasında;

"Sabah Gazetesi’nin 08.03.2022 tarihli sayısında “Zeytinlikteki Villa Engin Altay’ın mı?” ve 09.03.2022 tarihli sayısında “Kaçak Villaya Depo Kılıfı” başlığıyla yayınlanan; gerçekle bağdaşmayan, basın etiğine aykırı ve kişilik haklarına ağır saldırı içeren haberlerle ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Haberlerde yer verildiği şekliyle İzmir’in Karaburun İlçesi Mordoğan bölgesinde “Kaçak villa” yaptırdığım iddiası tamamen uydurma ve yalandır. Haberlerde geçen taşınmaz ile hiçbir hukuki ( gayri hukuki, fiili) bağım-ilgim bulunmamaktadır. “İnşaat alanına sık sık gittiğim ve inşaatın başında durduğum” iddiası da tamamen hayal ürünü ve karalama amaçlıdır.

Şahsımla ilgisi bulunmayan bir taşınmaz ile ilgili “kılıf” aramam da söz konusu değildir.

Mordoğan’da ya da İzmir’in herhangi bir bölgesinde hiçbir taşınmazım bulunmamaktadır. Devletin eli altındaki kayıtlar bunun somut kanıtıdır.

Bu açık gerçeğe ve gerekli açıklama yapılmasına rağmen, gerçek dışı iddiaların “haber” başlığı altında sürdürülmeye çalışılması, gazetecilik faaliyetinin çok ötesinde bir amaç güdüldüğünün açık göstergesidir.

Basın meslek ilkelerine aykırı, kişilik haklarına saldıran, hiçbir hukuki bilgi ve belgeye dayanmayan, hayal ürünü, iftira amaçlı yayınlarla ilgili yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım.

Söz konusu haberle ilgili Sabah Gazetesi’ne gönderilen tekzip metnini de ekte bilgilerinize sunuyorum.

Saygılarımla." dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY SABAH GAZETESİ TEKZİP METNİ VE CEVAP İÇİN TIKLAYIN!

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları