loading
close
SON DAKİKALAR

'CHP iktidarında Türkiye 1. sınıf demokrasiye kavuşacak'

'CHP iktidarında Türkiye 1. sınıf demokrasiye kavuşacak'
Tarih: 22.04.2015 - 16:28
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; CHP Bursa İl Teşkilatı’nın 21.04.2015 tarihinde Bursa Buttim Konferans Salonu’nda düzenlediği 18 kişiden oluşan milletvekili adaylarını tanıtım törenine katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; CHP Bursa İl Teşkilatı’nın 21.04.2015 tarihinde Bursa Buttim Konferans Salonu’nda düzenlediği 18 kişiden oluşan milletvekili adaylarını tanıtım törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “45 gün sonra yolsuzluğun, hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve yoksulluğun hüküm sürdüğü 13 yıl geride kalacak. 45 gün sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacağız. Genel Başkanımız yaşanacak bir Türkiye’nin yol haritasını çizdi. O yol haritası 4 ana temelden oluşuyor. Bunların ilki İleri demokrasi güçlendirilmesidir. Ne yaparsak yapalım refaha ulaşmak, yoksulluğu kaldırmak, adaletsizliği ortadan kaldırmak, hukuk düzenini inşa etmek için ileri demokrasiye ihtiyaç vardır. CHP iktidarında Türkiye birinci sınıf demokrasiye kavuşacaktır. 

İkinci yol Türkiye’nin kalkınmasını sağlamaktır. Elbette ki Türkiye’yi 21. yüzyılda üreten ülke haline getirmek için bilgi toplumu devletine geçmek CHP’nin iktidarında olacaktır. Küreselleşen dünyada kalkınma, gelişme ve refaha ulaşma ancak birinci sınıf demokrasi ile bağımsız yargı sisteminin oluşmasıyla gerçekleşir.” dedi.

Yoksulluğun kaldırılmasının ise sosyal bir devlet kurulmasıyla gerçekleşeceğini belirten Akkaya, bunları başarabilmek için Türkiye’nin birçok imkanı olduğunu söyledi. Akkaya, “Biz dünyanın en çalışkan insanlarına sahibiz. Ancak bunları başarmak için irade gereklidir. 13 yıldır AKP hükümeti bunu yapamadı. 2002 yılında Türkiye’de kurulu iş yeri sayısı 1 milyon 950 bin iken; bugün gelinen noktada bu rakam 1 milyon 450 bine düştü, yani 400 binden fazla iş yeri kapandı. CHP olarak üreten bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. İşsizliği, yoksulluğu bitirmek bizim en temel görevimizdir. 1923 ile 2002 yılları arasında 55 tane hükümet geldi. Bu süreç içerisinde 57 hükümet 779 milyar dolar harcarken; AKP döneminde; yani 13 yılda; 1 katrilyon 900 milyar dolar harcandı.

 Türkiye’nin kaynağı vardır ancak, önemli olan bu kaynakların halkın yararına kullanmaktır. Türkiye’de nüfusun en varlıklı yüzde 1’lik kesimi, 2000 yılında toplam servetin yüzde 38’ini alırken bu oran, 2014 yılında yüzde 54’e çıkmıştır. İşte bizim öncelikli hedefimiz bu gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmaktır. 7 Haziran akşamı Türkiye’de yeni bir iktidar doğacak; O iktidar da CHP olacaktır.” dedi.

7 Haziran’da CHP’nin Bursa’da da Birinci parti olarak çıkacağına inandığını belirten Akkaya; 24. dönemde Bursa’nın çok değerli milletvekilleri olduğunu belirterek onlara vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti ve Bursa’dan seçilecek milletvekili adaylarına çalışmalarında başarılar diledi. 

CHP Bursa İl Teşkilatı’nın milletvekili tanıtım törenine CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, Kemal Ekinci, Turhan Kayan da katıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları