loading
close
SON DAKİKALAR

CHP İl Başkanlığı Basın Açıklaması

CHP İl Başkanlığı Basın Açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 19:21
Kategori: Özel Haberler

Hz.Mevlana’yı vefatının 739. Yılında anarken ,sözlerime onun dizeleriyle başlamak istedim.

KAMUOYUNA

 “Kör cehalet çirkefleştirir insanları!

Suskunluğum asaletimdendir...

Her lafa verecek bir cevabım var...

Lakin bir lafa bakarım laf mı diye,

Bir de söyleyene bakarım adam mı diye...” 

 Hz.Mevlana’yı  vefatının 739. Yılında anarken ,sözlerime onun dizeleriyle başlamak istedim.

Üç yıldır Derince’ye huzursuzluktan başka bir şey veremeyen sayın Aziz Alemdar  gerek meclis toplantılarında gerekse böyle basın açıklamalarında bırakın bir belediye başkanını,çağdaş bir insana yakışmayacak üslup ve davranışlarıyla ne yazık ki karşılaşmaktayız. “Her lafa verecek bir cevabım var...Lakin bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye...”  düsturundan yola çıkarak kendisini muhatap almak istemedim ancak Derinceli vatandaşlarımıza olan saygımdan ve kamuoyunun yaşananları doğru algılaması açısından  cevap verme ihtiyacı duydum.

Sayın Aziz Alemdar kendi partisi içinde yaşadığı sıkıntıları kamuoyuna unutturmak için gündem değiştirmek amacıyla gerek şahsım,gerekse partimiz hakkında talihsiz açıklamalar yapmış. “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır”misali kendisi üzerindeki şaibeleri kapatmaya çalışmaktadır.Unutmamalıdır ki CHP tabanı bir biat toplumu değildir. 
Sayın Aziz Alemdar’ın bu kadar hırçınlaşmasına sebep olan olayları hatırlayacak olursak; Yenikent Mahallesi Araptepe mevkiinde  belediyenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere deprem döneminde Çevre il müdürlüğü tarafından Derince Belediyesine tahsis edilen dolgu malzeme ocağından dışarıya dolgu malzemesi satılmasının yasak olduğu bilindiği halde  Temmuz ayında  Türköz firmasına malzeme sattığı tespit edilmiş ve Çevre il müdürlüğü tarafından Derince Belediyesine 39.000 TL. ceza kesilmişti aynı olay 3 Aralık Cumartesi günü saat 10.30 da çevredeki vatandaşların bizi aramasıyla tespit edildi ve ilgili merciler aranarak gerekli tutanaklar tutuldu. Bu arada Derince Belediye başkan yardımcısı da konuyla ilgili arandı.Ancak  6 Aralık 2011 Salı günü Derince meclisi toplantısında  sayın Alemdar her zaman ki işgüzarlığı ile suçüstü yakalanmasına rağmen her şeyi inkar etmesi  gayet doğaldır.

Sayın Aziz Alemdar’ın tüm meclis toplantılarındaki davranış bozukluğu ve belediyeyi nasıl yönettiği ,kadroları nasıl hallaç pamuğu gibi attığı ortadır.Kendi meclis üyelerinin AKP Genel Başkan yardımcılarına gönderdiği manifesto niteliğindeki yolsuzluk çarkını bizim anlatmamıza gerek yoktur.Takdiri kamuoyunundur. 
Derince Belediyesi büyük bir şaibe içindedir.Belediye başkanı Aziz Alemdar kendi meclis üyeleri tarafından  yolsuzlukla suçlanmaktadır.Buradan tüm meclis üyelerine ve sayın Aziz Alemdar’a bir çağrı yapmak istiyorum tüm bu suçlamaları gerçekten kabul etmiyorsa,gerçekten temizim diyorsa,korkusu yoksa hem kendisi hem de partisindeki meclis üyelerini bu şaibeden kurtarmak için  Çenesuyu ve Belediye Sporu denetime açmalıdır.Yoksa kamuoyunda hep bu şaibe ile suçlanacaktır. “ Kendi meclis üyelerince yolsuzlukla suçlanan Başkan Aziz Alemdar” olarak Derince siyasi tarihinde yer alacaktır.   

HAKAN SAVAŞ

CHP DERİNCE İLÇE BAŞKANI

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları