loading
close
SON DAKİKALAR

CHP İstanbul İl'den İmamoğlu'na destek ziyareti

CHP İstanbul İl'den İmamoğlu'na destek ziyareti
Tarih: 22.12.2022 - 22:20
Kategori: Yerel

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu liderliğindeki heyet, hakkında yerel mahkemece hapis ve siyasi yasak kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu liderliğindeki il yönetimi, partinin İstanbul’daki 39 ilçe başkanı ve 14 belediye başkanı, hakkında yerel mahkemece hapis ve siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Saraçhane’deki tarihi İBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

KAFTANCIOĞLU: “31 MART VE 23 HAZİRAN’DA NASIL MÜCADELE VERDİYSEK…”

İl yönetimi ve tüm parti kadroları olarak, İstanbul’a aynı yıl içinde iki kez Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu’nun yanında olduklarına vurgu yapan Kaftancıoğlu, “Başkanım, ‘Geçmiş olsun demiyorum’ dedim. Çünkü, iktidardaki kötülüğün yaptıklarının sınırı yok. Ve görünen o ki, bundan sonra da yapacaklarının sınırı yok. Ancak, biz biliyoruz ki, hep birlikte, sadece bizlere yapılan kötülükler nedeniyle değil, hep beraber omuz omuza bizler, 85 milyonun başından bu kötülüğü devam etmek def etmek için, onlar ne yaparlarsa yapsınlar, onların kötülüklerinin sınırı yoksa, bizlerin de azminin, kararlılığının ve çalışma inancının sınırlılığı yok, diyorum. Ve dün gece olanlar, bize bir kez daha bu kötülüğün sonunun olmadığını gösterdi. Biz biliyoruz ki, hep beraber İstanbul örgütü olarak nasıl 31 Mart'ta, nasıl 23 Haziran'da inanarak, çalışarak, sandıklara ve oylara sahip çıkarak, İstanbul'u halka verdiysek, bu kötülükler karşısında da aynı inançla hep birlikte mücadele edeceğiz ve sadece İstanbul'a değil, Türkiye’ye nefes aldıracağız, diyorum” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: “İNSANLARIN ‘BU DA MI YAPILIR’ DİYECEĞİ…”

Siyasi yol arkadaşları tarafından kendisine yapılan destek ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “Elbette böylesi anlarda bir arada olmak, çok daha değerli. Yüz yüze ya da fiziksel olarak olmasına gerek olmaksızın, biz zaten aslında birbirini hisseden, bir arada değilken bile bu hukuksuzluğa ya da haksızlığa uğradığımız anlarda manen birbirimizi nasıl desteklediğimizi, olduğumuz çalışma alanlarında faaliyetlerimizle birbirimizi nasıl yüreklendirdiğimizi biliyoruz” dedi. 

“VİCDAN, AHLAK VE ADALET DUYGUSU YÜKSEK AK PARTİLİLERE SESLENİYORUM: SES ÇIKARMA ZAMANIDIR”

TBMM ve İBB Meclisi çatıları altında da vicdan, ahlak ve adalet duygusu yüksek kişilerin olduğunu bildiğini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Özellikle İBB Meclisi'nde olup da bu süreçleri izleyip, vicdanı ‘cız’ eden, kafası öne eğilen, eve gidip kafasını iki eli arasına alıp, düşündüğünde ‘Bu yapılır mı’ diye kendi kendine vahlanan arkadaşlar var ise, ki var olduğuna ben inanıyorum, sesini çıkarma zamanıdır. Herkese, ‘Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır’ hadisini hatırlatıyorum. Biz eğer böyle bir ahlaka, böyle bir vicdana sahip isek… Her siyasi mevzuda ses çıkarmak anlamlı olmayabilir. Ama biz İstanbul'dan bahsediyoruz. İstanbul seçiminden bahsediyoruz. Bu Meclis’in Başkanı’ndan bahsediyoruz. Ve bu şehrin tarihi boyunca en fazla oy almış Belediye Başkanı’ndan bahsediyoruz. Bu zaman diliminde, ‘Ben, niçin sesimi çıkartmadım, konuşmadım’ diyen… Ben şöyle düşünüyorum: Ben böyle bir şey yapsam, hayat boyu utanç duyarım. Çünkü, bu koltukta oturmanın sorumluluğu var.”

3 FİDANI VE MENDERESLER’İ HATIRLATTI: ONLAR MİLLETİN KALBİNDE, KARARI VERENLER YERLE BİR

Her şeyin siyaset olmadığının ve siyaseten kazanmak için her yolun mubah olmadığının altını çizen İmamoğlu, “Böyle bir ahlakı, bu toplum kabul etmez. Geçmişte de etmemiştir. Bundan sonra da etmeyecektir. Er ya da geç, utanç duyulmuştur. Bu ülkede asılan delikanlılar, hala milletin kalbindedir. Ama o kararın altına imza atanlar, yerle bir olmuştur. Aileleri de utanç duymuştur. Ya da bu memlekette asılan bir ülkenin Başbakanı… Hala konuşulur ve üzüntü duyulur, herkes başını öne eğer. Ama o mahkemede, o kararın altına imza atanlar, yerle bir olmuştur. Dolayısıyla hangi konu olursa olsun, hukuksuzluğa karşı susmam, yetki dahilindeyse, yetkinizin içindeyse, sizi direkt ve birebir ilgilendiriyorsa, buna karşı susmak, asla ve asla bu memleket insanına yakışmaz. Daha ileri gidiyorum: İnanan insanlar için konuşuyorum, bizim inancımıza sahip bireylere de yakışmaz” diye konuştu.

“ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL TANIMAYAN, MİLYONLARCA İNSAN VARDIR BU ÜLKENİN”

“Önünde hiçbir engel tanımayan, milyonlarca insan vardır bu ülkenin” diyen İmamoğlu, “Bu inisiyatifi ortaya koymuş on milyonlarca insanı vardır. Ve aldığımız bu karara, otomatik olarak, direkt, en az yüzde 75-80 civarında ‘Bu kararınız yanlıştır’ diyen vicdanı yüksek bir millete sahibiz. Ne yaparsanız yapın. Yüzde 10-12 seviyesinde hırsı, aklının önüne geçmiş bazı insanlar olabilir. Olabilir. Var. Hırsı, aklının önünde. Kibri, ihtirası aklının önünde insanlar vardır. Ama biz, milletimizin bütün o yüce duygularına inanıyoruz. Ve milletin vicdanında, adaletinde karşılık bulmayan bir karar, zaten bizim de vicdanımızda yok hükmündedir. Biz, dünden fersah fersah daha umutluyuz. Dünden, fersah fersah daha güçlüyüz. Dünden, fersah fersah daha kararlıyız. Çünkü biz, buraya geldiğimiz gün, zaten ceketimizi alıp çıkacakmış gibi görevimizi yapıyoruz. Birileri gibi, bir şeyleri doldurup gidecek gibi görev yapmamış. Ceketimizi alıp gideceğiz. Dolayısıyla bizim bu konumla ilgili bir derdimiz yok” şeklinde konuştu.

“KOLTUKTAN GÜÇ ALMAYA DEĞİL, GÜÇ KATMAYA GELDİK”

Kendilerinin koltuktan güç alan değil, koltuğa güç katmaya gelmiş insanlar olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Bundan da asla vazgeçmeyeceğiz. Kararlıyız. Tabii ki burada insanın kendi ailesi, kendi siyasi ailesi, en büyük güç aldığı kaynağıdır. Hem Genel Başkan’ımıza son Ankara'daki buluşmamızdaki, gösterdiği o derin sıcaklığa yürekten teşekkür ediyorum. Hem de sizlerin bugün bizimle bir arada olması, benim için elbette çok kıymetli. Bir aradayız. Her zaman bir aradayız. Hep bir arada olacağız. Özellikle burada halkımızla buluştuğumuz hem kararın verildiği çarşamba akşamı hem bir sonraki gün, milletimizle buluştuğumuz, o kalabalıkla, sohbet ettiğimiz o büyük buluşma hem de orada Genel Başkan’ımızla birlikte Altılı Masa’nın bir arada coşkuyla bizi kucaklaması, liderlerin bize katkı sunması, beni oldukça mutlu etmiştir” dedi. Altılı Masa dışında kendisine desteğini ileten tüm siyasilere de teşekkürlerini ileten İmamoğlu, “Dolayısıyla büyük bir mutabakatla, muhalefetin güçlü duruşuyla, bu aklı, ülkemizin zihninden inşallah hep birlikte böyle tarihin derinliklerinde bırakıp, önümüze pırıl pırıl aydınlık bir geleceğe bakacağız. Güçlü bir geleceğe bakacağız. Dünden daha güçlü olduğumuzu unutmayın. Dünden daha muteber ve daha kabul gördüğümüzü unutmayın” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları