loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka; 'Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız'

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka; 'Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız'
Tarih: 16.02.2022 - 14:31
Kategori: Kadın

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 17 Şubat’ta Akyurt ve Pursaklar ilçelerinden başlayarak 7 günde 13 İlçede Aile Destekleri Sigortasını anlatacaklarını açıkladı. Programa CHP PM üyeleri, Milletvekilleri, Kadın Kolları ve Ankara il örgütü de katılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız” diyerek anlatmaya başladıkları Aile Destekleri Sigortası’na (ADS) ilişkin yeni yol haritasını açıkladı. Nazlıaka’nın yeni rotasında Ankara’nın ilçeleri bulunuyor. Nazlıaka, Milletvekilleri, PM üyeleri, Ankara il örgütü ve Ankara il kadın kolları ile 7 günde Ankara’nın 13 ilçesini dolaşma kararı aldıklarını duyurdu.

Nazlıaka, yeni yol haritasına ilişkin www.istanbulgercegi.com'a ulaşan yazılı açıklamasında, 17 Şubat’ta Akyurt ve Pursaklar ilçelerinden start vereceklerini kaydetti. CHP Kadın Kolları olarak aylardır ADS’yi anlatmak için kapı kapı dolaştıklarını belirten Nazlıaka, “Ankara’nın ilçelerine yoğunlaştık” dedi.

Nazlıaka, ilçelere ilişkin programlarını şu şekilde paylaştı:

“18 Şubat’ta Şereflikoçhisar, Evren; 19 Şubat’ta Bala, Haymana; 22 Şubat’ta Kazan; 23 Şubat’ta Kalecik, Çubuk; 24 Şubat’ta Güdül, Ayaş; 25 Şubat’ta Nallıhan, Beypazarı.”

Heyet halinde dolaşacaklarını bildiren Nazlıaka, şunları kaydetti:

“İlk gün Ankara İl Başkanımız Ali Hikmet Akıllı, Kadın Kolları MYK Üyelerimiz, Ankara İl örgütümüzle birlikte Akyurt ve Pursaklar’a çıkartma yapacağız. Öncelikle yoksul mahalleleri ziyaret edeceğiz, yurttaşlarımızla bir araya geleceğiz. ADS’yi anlatacağız. Örgütlenme çalışmamız kapsamında yeni üyelerimizin rozetlerini takacağız”

7 günde 13 ilçede esnaf ziyaretleri de yapacaklarını belirten Nazlıaka, “Ankara Milletvekillerimiz ve PM üyelerimiz de bizlere eşlik edecek” dedi. Nazlıaka, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizleri umudun elçileri tayin etti. Biz de 81 ilde ve 973 ilçedeki kadın kollarının örgütlü gücüyle, yoksul mahalleleri tespit ettik.  Pilot mahalleler belirledik. Ankara’da ilk olarak 13 ilçeye gideceğiz. Genel merkezimizde hazırlanan ADS tanıtım broşürlerini dağıtacağız ve yoksulluğun kader olmadığını herkese anlatacağız. İktidar yoksulluğu yönetmek, biz ise yok etmek istiyoruz. Aile Destekleri Sigortası kişinin doğumundan ölümüne kadar olan bütün yaşamını sosyal güvence altına alacak, asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak. ADS yoksul ailelere sadece maddi değil, ayni destek de sağlayacak. Bu destekler ailedeki yaşlı, engelli, çocuk ve bakıma muhtaç kişi sayısına göre artacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” ifadelerini kaydetti. 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları