loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kadın Kolları 'Eşitlik Gelecek' diyerek yerel seçim startı veriyor

CHP Kadın Kolları 'Eşitlik Gelecek' diyerek yerel seçim startı veriyor
Tarih: 22.08.2023 - 12:43
Kategori: Kadın

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 81 İl Kadın Kolu Başkanı ile bir toplantı yapıyor.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU 81 İL KADIN KOLU BAŞKANI İLE BULUŞACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 81 İl Kadın Kolu Başkanı ile bir toplantı yapıyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, yerel seçimlere ilişkin yol haritalarını açıklayacak.

CHP Kadın Kolu Başkanı Aylin Nazlıaka önderliğinde Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde “Eşitlik Gelecek” başlıklı üç gün sürecek bir toplantı yapılacak. Toplantıya, CHP liderinin yanı sıra, Siyaset Bilimci, Akademisyen Prof. Dr. Sepil Sancar da katılım sağlayacak.

İlk gün basına kapalı gerçekleşecek bir toplantıda CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolu MYK Üyelerine ve 81 İl Kadın Kolu Başkanına plaket taktim edecek.

Toplantının ikinci gününde CHP Kadın Kolları saat 09.30’da Anıtkabir’i ziyaret ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkacak. Nazlıaka, Atatürk’ün Anı Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazdıktan sonra Genel Merkez’e geçilecek. Genel Merkez’de saat 14.00’te gerçekleşecek basına açık toplantıda Nazlıaka, eşitlik konseptli bir konuşma gerçekleştirecek. Ayrıca kadın kolları olarak yerel seçimlere ilişkin planlanan çalışmaların detaylarını açıklayacak. Ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu bir konuşma yapacak. Sonrasında basına kapalı devam edecek toplantıda Siyaset Bilimci Prof. Dr. Serpil Sancar “Siyasetin Cinsiyeti: Siyasal Partilerde Cinsiyet Eşitliği” üzerine bir sunum gerçekleştirecek. CHP lideri, toplantıda 81 il kadın kolu başkanını dinleyecek. Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, değerli eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kadın Parti Meclisi üyeleri, kadın milletvekilleri ve il kadın kolu başkanlarının katılımıyla bir akşam yemeği yenilecek.

Son gün ise CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Erimtan Müzesi’nde Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş’in “Cumhuriyet’in 100. Yılında Başkent Ankara” sunumunu dinleyecek.

YEREL SEÇİMLERDE BELEDİYE SAYIMIZI İKİYE KATLAYACAĞIZ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, toplantıya ilişkin şu bilgilendirmeyi yaptı:

“CHP Kadın Kolları olarak görevi devraldığımızdan bu yana 163 bin 233 yeni kadın üye yaptık. Partimizdeki kadın üye oranını yüzde 36’ye yükselttik. Bugüne kadar video konferans toplantılarla 106 eğitim toplantısı gerçekleştirdik. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirdiğimiz YaşamHak projemiz ile 20 binden fazla şiddet mağduru kadının hayatına dokunduk.

Genel seçimlerde, 1934 yılından bu yana kadın milletvekili çıkarmayan 20 ile odaklanmıştık. Sivil toplum örgütleriyle yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde bu sayı 17’ye düştü. Meclis’te 27. dönemde yüzde 17,33 olan kadın milletvekili sayısı yüzde 19,83’ye çıktı. Eşitlik temsil için çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi ise yerel seçimlerde kadın temsil oranını artırmak için bir çalışma başlattık. 1930-2019 yılları arasında yapılan 19 yerel seçimde 32 bin erkek belediye başkanı seçilmiş olmasına rağmen kadınlarda bu sayı maalesef 156’da kalmıştı. Aradaki uçurumu kapatmayı hedefliyoruz. Kadın belediye başkanı, muhtar, il ve belediye meclis üyeliklerinde kadın oranını artırmak için mücadele edeceğiz.

30 Mart 2014 yerel seçimleri ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 0 ile yüzde 5 arası farkla kazandığımız ve kaybettiğimiz seçim bölgelerine özel çalışma başlattık. Özellikle 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 0-5 oy farkla kaybettiğimiz 43 ilçe için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Önümüzdeki yerel seçimlerde belediye sayımızı iki katına çıkarmaya kararlıyız.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları