loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kadın Kolları MYK üyelikleri atandı

CHP Kadın Kolları MYK üyelikleri atandı
Tarih: 14.02.2012 - 01:14
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Güler, “Gelinen nokta, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir” dedi.

CHP Sözcüsü Güler, “Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir” dedi.

CHP Sözcüsü Prof.Dr Birgül Ayman Güler yazılı açıklama yaparak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda yapılan MYK toplantısında  CHP Kadın Kolları MYK üyeliklerine atamalar yapıldığını da belirtti ve şunları söyledi;

“13 Şubat 2012 günlü MYK toplantısı, Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU’nun konuşmasıyla açılmış, güncel siyasal gelişmeler değerlendirilmiş, örgütsel çalışmalara ve görevlendirmelere ilişkin kararlar alınmıştır.

CHP MYK, yargı sisteminin uğratıldığı değişiklikler ve yargıç – savcı sistemi üzerinde gerçekleştirilen uygulamaların, temel anayasal ilke olan “Hukuk Devleti İlkesi”ni kökten yaraladığı görüşünü bir kez daha dile getirmektedir.

Demokratik devlet ilkesi adına kaldırılması gerektiğini pek çok kez dile getirdiğimiz “Özel Yetkili Mahkeme” hukuksuzluğuna, kamu yönetiminin üst kademelerinde “Özel Yetkili Görevlilik” uygulamasının eklendiği görülmektedir. Bu AKP uygulaması, kamu yönetimi düzeninin yasallık ilkesinden uzaklaştırıldığına açık bir kanıt oluşturmaktadır.

Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir.

Toplantıda 16. Olağanüstü Kurultay çalışmaları gözden geçirilmiş, Tüzük Hazırlık Komisyonu’nun yatığı çalışmalar değerlendirilmiş; Kurultay’ın hem örgütlenmesi hem de Tüzük çalışmalarının tamamlanması için önümüzdeki hafta yapılacak işler görüşülerek kararlaştırılmıştır.

CHP MYK tarafından, Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin ataması yapılmıştır. 13 Şubat 2012 gününden itibaren, Kadın Kolları MYK üyeleri Deniz Pınar ATILGAN başkanlığında, aşağıdaki partililerden oluşmaktadır:

Edibe AKÇORA, Semiha Gökçen BOYA, Göksu GÜNAY, Sera KADIGİL, Nebahat KATIRCI, Ulun Havva KAYI, Özcan KILIÇKAP, Dr. Serap MAKTAV, E. Nilgün NAZİLLİ, Meliha SELMANPAKOĞLU, Nurcan ŞANLI, Elfin TATAROĞLU, L. Yıldız TOKMAN, Prof. Dr.Gaye USLUER.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları