loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kadın Kolları “YaşamHak” Projesinin 100. protokolünü Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladı

CHP Kadın Kolları “YaşamHak” Projesinin 100. protokolünü Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladı
Tarih: 23.03.2022 - 13:50
Kategori: Kadın

CHP'liNazlıaka, YaşamHak Projesi kapsamında imzalanan protokollerle ilgili açıklama yaptı. Nazlıaka, “Kadına yönelik şiddeti bitirmeye kararlıyız. Şiddet mağduru bütün kız kardeşlerime sesleniyorum: bize 444 82 85 numaralı hattımızdan 7/24 ulaşabilirsiniz” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla hayata geçirdiği “YaşamHak” Projesi kapsamında; barolar, tabip odaları, mali müşavirler odalarının yanı sıra ticaret ve sanayi odaları ile de protokol imzalamaya devam ediyor. Bugüne kadar 99 protokol imzalayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, 100. protokolünü Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladı. Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokol aracılığıyla şiddet mağduru kadınlara istihdam ve çocuklarına da eğitim bursu için destek verilecek.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak Projesi kapsamında imzalanan protokollerle ilgili www.istanbulgercegi.com'a açıklama yaptı. Nazlıaka, “Kadına yönelik şiddeti bitirmeye kararlıyız. Şiddet mağduru bütün kız kardeşlerime sesleniyorum: bize 444 82 85 numaralı hattımızdan 7/24 ulaşabilirsiniz” dedi.

Şiddet mağduru kadınların kendilerini çaresiz ve yalnız hissetmelerinin aşılması gereken en önemli problem olduğunun altını çizen Nazlıaka, şunları kaydetti:

“Şiddet mağduru kadınların eşlerinden ayrılma kararı vermeleri noktasında en büyük sorunun ekonomi olduğunun farkındayız. Bu sebeple de istihdam ve barınma konusuna öncelik veriyoruz. Kadının şiddet sarmalından kurtulabilmesi için ücretsiz hukuki destek veriyor, duruşmalarda yanında oluyoruz. Mağdurlara psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyoruz. İmzaladığımız protokoller aracılığıyla iş, barınma ve eğitim bursu konusunda da yardımcı oluyoruz.”

PROTOKOLLERLE GÜÇLENİYORUZ

YaşamHak projesi kapsamında bugüne kadar 100 protokol imzaladıklarını belirten Nazlıaka, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Barolar, tabip odaları, ticaret ve sanayi odaları, mali müşavirler odaları, belediyeler, eczacı odaları, odalar ve borsalar birliği ile protokoller imzaladık. Ayrıca 81 ili kapsayacak şekilde Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) ile protokolümüz bulunuyor. Bu protokolleri çok önemsiyoruz ve sayılarının artması için gittiğimiz her ilde görüşmeler yapıyoruz. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu ve bu sorunla topyekûn mücadele etmemiz gerektiğini anlatıyoruz. İktidara geldiğimizde şiddeti durduracağız.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları