loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kadın Kolları'ndan Bingöl'de şiddet mağduru kadınlara istihdam, çocuklara burs desteği

CHP Kadın Kolları'ndan Bingöl'de şiddet mağduru kadınlara istihdam, çocuklara burs desteği
Tarih: 17.06.2021 - 15:51
Kategori: Gündem

Bingöl’de şiddet mağduru kadınlara iş desteği, çocuklara eğitim bursu CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, YaşamHak projesinin kapsamını genişletmeye devam ediyor.

Barolar, tabip odaları, mali müşavirler ile protokol imzalayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ticaret ve sanayi odaları ile de protokol imzalamaya başladı. 5 Aralık tarihinde hayata geçen YaşamHak projesi kapsamında, şiddet mağduru kadınlara ücretsiz hukuki destek, psikolojik danışmanlık hizmeti, sosyal güvenlik mevzuatı, iş kanunu ve vergi mevzuatı konularında yardımcı olunuyordu. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokol sayesinde; artık istihdam ve eğitim bursu için de destek verilecek.

Projenin yeni aşamalarına ilişkin yazılı açıklama yayımlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Bu projeyi hayata geçirirken, ‘Şiddet görüyorsan, çocukların hakkında endişe ediyorsan, sığınacak yer arıyorsan, zor bir zamandan geçiyorsan senin için buradayız. Bir telefon uzağındayız…’ demiştik. Endişeli, güvencesiz ve yalnız hisseden kadınların hayatına birebir dokunma sözümüzü tutarak projemizin kapsamını her geçen gün genişletiyoruz” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde 444 82 85 numaralı hattan 7/24 hizmet verdiklerinin altını çizen Nazlıaka, “Psikolojik, fiziksel, ekonomik, cinsel ve dijital şiddet mağduru kadınların hayatını daha yaşanabilir kılmak için mücadelemiz sürüyor. Projemizi hayata geçirdiğimizde öncelikle hukuki ve psikolojik destek hizmeti sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Ardından sosyal güvenlik mevzuatı, iş kanunu ve vergi mevzuatının anlatılması noktasında adım attık. Şimdi de projemizi bir adım daha öteye taşıyarak, kadınların işverenler ile buluşmasını sağlayacak ve iş desteği verilmesi konusunda elimizden gelen katkıyı sunacağız” ifadelerini kaydetti.

Nazlıaka, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokol kapsamında şu bilgileri verdi: “YaşamHak biriminin yönlendirdiği kadınlar, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Hakları Komisyonu tarafından işverenler ile buluşturarak iş desteği verilmesi sağlanacak. Şiddet gören kadın ve çocuklara hukuki destek sağlanmak üzere avukata ihtiyaç duyulması halinde Adli Yardım Merkezi’nden avukat için destek verilecek. Kadınların iş kurması için gerekli eğitim desteği verilecek. Şiddet mağduru çocuklara gerekli eğitim ve burs desteği sağlanacak.” Nazlıaka, “Dayanışmayla şiddet mağduru kadınların ve çocukların hayatını yaşanılabilir kılacağız” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları