loading
close
SON DAKİKALAR

CHP kadına şiddeti Meclis'e taşıdı

CHP kadına şiddeti Meclis'e taşıdı
Tarih: 11.02.2012 - 19:13
Kategori: Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandığına ilişkin haberlerin basında yer aldığını ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Sayın Bakan, düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada; 'Biz yüzde 99'u Müslüman,demokratik,laik,sosyal,hukuk devleti olan,dünyada eşi benzeri olmayan ülkeyiz. O yüzden bugün modern dünyanın yaşadığı bir çok sorunu da ülkemiz beraberinde yaşamaktadır. Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nde Birleşmiş Milletler Evrensel Beyannamesi'nden çok daha ileri hükümlerle insanlar arasında her türlü ayrımcılıkla birlikte cinsiyet ayrımcılığının da bulunmadığının belirtildiğini' söylemiştir."

Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların sayısını merak eden Öztürk, şu soruları yöneltti:

"Bakanlıklar yeniden yapılandırılırken, kaldırılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın yerine kurulan Bakanlığın adından 'kadın' kelimesi neden çıkartılmıştır? Bu hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır?

Kadına yönelik şiddet uygulanması, bir insan hakkı ihlali midir? İnsan hakkı ihlali ise kadına yönelik şiddet sorununun çözümünde, Birleşmiş Milletler İnsanlar Hakları Bildirgesi ilkelerinin gereği neden yapılmıyor da sorun dinsel yollardan çözülmeye çalışılıyor?

Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde kaçtır? Son bir yıl içinde kaç kadın cinayeti işlenmiştir? Türkiye, AKP'nin son beş yıllık iktidar döneminde kadına yönelik şiddette nereden nereye geldi? Siyasi iktidar, kadına yönelik şiddetti önleyemediği için Türk kadınlarından özür dileyecek midir?

Kadın yönelik şiddette, dünyanın ve Avrupa'nın neresindeyiz? Kadına yönelik şiddet bakımından dünya ülkeleri arasında ve Avrupa ülkeleri arasında Türkiye kaçıncı sıradadır? Türkiye'nin gerisinde hiçbir Batılı ülke var mıdır? 

Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi TBMM'de onaylandı. Onay Belgesi Sözleşmenin 75.maddesi gereğince Avrupa Konseyi Genel Sekreterliğine gönderildi mi? 

Bakanlığınızca, Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısına ilişkin STK'lardan ve ilgili kurum ve kuruluşlardan görüşler alındı. Kadına yönelik şiddet vahim boyutlara ulaşmış olduğu halde tasarının öncelikli bir konu olarak TBMM Genel Kurul gündemine alınmamasının sebebi nedir? Koruyucu tedbirler ne zaman söylemden yasal temele dayalı olarak eyleme geçirilecek?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları