loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer'den 23 Nisan mesajı

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer'den 23 Nisan mesajı
Tarih: 22.04.2021 - 17:08
Kategori: Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı.

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 101. Kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Güncer'in 23 Nisan açıklaması şöyle:

"Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 101. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’mızın lideri, ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Ben her kerameti Meclisten bekleyenlerdenim" diyerek millet iradesine verdiği önemi ve meclis üstünlüğünü her defasında vurgulamıştır.

Her türlü zorluğa rağmen, büyük bir özveriyle 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı’na yön vermiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur. Meclisimiz aynı zamanda dünya üzerinde “Gazi” unvanına erişmiş tek Meclis olma özelliğini taşımaktadır.

Kimsenin kimseden üstün olmadığı, her yurttaşın eşit haklara sahip olduğu genç Cumhuriyetimizin büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu kıymetli günü özellikle çocuklara armağan etti. Çünkü Atatürk, bu kıymetli günün gelecek nesillere çocuklar sayesinde taşınabileceğini çok iyi biliyordu.

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” Sözleriyle Atatürk’ün tüm dünyaya ilan ettiği ulusal egemenliğimiz bugün 101 yaşında! 101 yıldır halk iradesinin birebir yansıması olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin asli görevi demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek, ülkenin dünyada söz sahibi olmasını sağlamaktır. Bugün her ne kadar koronavirüs pandemisinden kaynaklı olarak meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda bayram sevincini yaşayamasak da evlerimizde 23 Nisan coşkusunu yaşayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları