loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer'den 'Öğretmenler Günü' mesajı

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer'den 'Öğretmenler Günü' mesajı
Tarih: 23.11.2021 - 12:25
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Eskiden köylerimizde imam, muhtar ve öğretmen üçlüsü vardı. Köy okullarında görev yapan öğretmelerimiz aynı zamanda köylerdeki gündelik yaşama katkı sağlıyordu” dedi.

Alaaddin Güncer'in açıklaması şöyle:
"Öğretmenler, toplumsal gelişimin öncüsüdür. Ancak, hak ettikleri değeri maalesef ki göremiyorlar. Atanamayan öğretmenlerden emekli öğretmenlere kadar her yaştan her kıdemden öğretmenimizin çözümlenemeyen, kronikleşmiş sorunları var. Sayıştay Raporu’na göre Türkiye’de 138 bin 393 öğretmen açığı var. Atanamayan öğretmenler hayatını idame ettirebilmek için iş güvencesi olmadan gündelik işlerde çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde23 yaşında atanamayan öğretmen Fedai Altun’unçalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak maalesef hayatını kaybetmişti.

“Ücretli öğretmenlik yapan kardeşlerimiz kendilerini köle gibi hissediyor”
Atanamayan öğretmenlerimizin bir başka sorunu da “Ücretli öğretmenlik” adı altındaki asgari ücretten daha az miktara çalışmak zorunda kalmalarıdır. Ücretli öğretmenlik yapan kardeşlerimiz "Ücretli öğretmenlik yaparken, kendimi köle gibi hissediyorum" diyebiliyor. Ülkemizin geleceğine ışık tutacak öğretmenlerimizin bu durumu onların ruhsal durumlarını da ne yazık ki etkiliyor.

Ayrıca, bir başka sorun da köy okullarının kapanması, taşımalı eğitim sistemine geçilmesidir. Eskiden köylerimizde “imam, muhtar ve öğretmen” üçlüsü vardı. Köy okullarında görev yapan öğretmelerimiz aynı zamanda köylerdeki gündelik yaşama katkı sağlıyordu. Demokratik, laik ve çağdaş bir toplumun lokomotifi olan öğretmenler toplumun kılcal damarlarına kadar inerek her noktada her yaştan insanımızla köylerde bir araya geliyordu. Böylelikle köylerdeki çocuklar yerinde eğitim alabiliyordu. Köy okulları bir an önce açılarak taşımalı eğitime bir an önce son verilmelidir. Bugün ülkemizde bürokrasiden siyasete kadar her alanda köy okullarında eğitim görmüş birbirinden değerli isimleri var. Köy okullarının tekrardan açılması ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimi açısından da etkili olacaktır. Taşımalı eğitim sistemi öğrenci lehine gelişim sağlayan bir sistem olmadığı tecrübeyle sabittir.

Genel başkanımız sözünü verdi: “Ferhat ile Şirin’i buluşturur gibi öğretmenle öğrenciyi buluşturacağız”
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kasım ayı başında gerçekleşen CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda taşımalı eğitimle ilgili şu ifadelerde bulunmuştu:“Taşımalı eğitim rezaletine son vereceğiz. Nerede bir öğrenci varsa, yanında da öğretmeni olacak. Dolayısıyla Ferhat ile Şirin’i buluşturur gibi öğretmenle öğrenciyi buluşturacağız. Atama bekleyen öğretmenlerin büyük ölçüde çözeceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz, halkın iktidarında, Sayıştay’ın ‘eksiktir’ dediği 138 bin öğretmen atamasını bir hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. 138 bin öğretmen, evlatlarıyla, öğrencileriyle buluşacak.”

"Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında öğretmenlerimiz hakettiği değeri görecek"
Genel Başkanımızın bu sözleri ışığında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişiminde önemli katkıları bulunan öğretmenlerimize sözümüz olsun.Tüm bu sorunların gölgesinde kutlamaya çalıştığımız 24 Kasım Öğretmeler Günü’nde tüm öğretmenlerimize bir kez daha saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında hakettiği değeri gören, demokratik, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin cefakar ve fedakar öğretmenleri, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerini yetiştirmeye devam edecek."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları