loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kırklareli İl Başkanı Güncer: 19 Mayıs bir ayağa kalkıştır!

CHP Kırklareli İl Başkanı Güncer: 19 Mayıs bir ayağa kalkıştır!
Tarih: 17.05.2022 - 07:15
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve içerisinde bulunduğumuz 15 -21 Mayıs Gençlik Haftası münasebetiyle açıklamasında bulundu. İl Başkanı Güncer aynı zamanda CHP iktidarında gençler için yapılacakları sıraladı....

19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ilk adım, bağımsızlık yolunda yakılan ilk ateştir. Büyük Önder Atatürk emperyalizme, iş birlikçilerine, içerideki ve dışarıdaki tüm düşmanlara karşı geliştirdiği direniş hareketiyle Milli Mücadeleyi örgütledi. O günün zor şartlarında O’nun için imkânsız ve zor diye bir şey yoktu! Atatürk’ün inancı ve hedefi kısa zamanda Anadolu ve Trakya’daki tüm vatanseverlerin inancı ve hedefi oldu. Ulu Önderimizin geçmişteki söylemleri bugün hala bizlere yol gösteriyor, geleceğimize de ışık tutuyor. Bu yüzden19 Mayıs aynı zamanda kararlılığın, azmin, direnişin ve kararlılığın günüdür. 19 Mayıs bir ayağa kalkıştır! 19 Mayıs emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı bir zafer günüdür! 19 Mayıs Mustafa Kemal’dir, Atatürk’tür, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun…

GENÇLERİMİZ ÇARESİZLİĞE BIRAKILAMAZ!

Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimiz ne işsizliği ne beyin göçü adı altında başka ülkelere göç etmeyi ne de çaresiz bırakılmayı hak ediyor! Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Bugün iktidarın gençliğe bakış açısını görüyoruz. Gençlerin gelecek endişesi her geçen gün daha da artıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz gençlerin sorunları biliyoruz. Gençlerin her sorununa ilişkin somut çözüm önerileri getiren projelerimiz hazır!

GENÇLERİN SORUNLARI CHP İKTİDARINDA ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Gençlik Haftası münasebetiyle buradan Kırklareli’mizde sesimizi duyan tüm gençlerimize sesleniyorum; CHP iktidarında “Genç İstihdamı Atılımını” başlatacağız: Gençlerin kamuda staj olanaklarını artıracak, özel sektördeki ücretli staj imkânlarının da genişlemesi için teşvik uygulayacağız. Yeni mezunların ilk işe girişlerinde iki yıl süreyle vergi ve prim ödemelerini devlet karşılayacak.

“DOĞDUĞUN YERDE DOY” PROJESİNİ BAŞLATACAĞIZ

Bu projeyle köylerine dönen gençlere hayvancılık ve tarım alanında kuracakları işletmeler ve kooperatifler için geri ödemesiz destek vereceğiz. Bu işletmelerden 3 yıl süreyle vergi almayacağız.

GENÇLİK GARANTİSİ PROGRAMINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ
30 yaş altı yükseköğretim mezunu gençlere, bu kapsamda istihdam, ücretli staj, eğitime devam ya da işsizlik desteği seçenekleri sunacağız.

BEYİN GÖÇÜNÜ DURDURACAĞIZ

Bu sorunu kapsamlı bir şekilde ele alarak gençlerin kalmak isteyecekleri bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Gençlerin nitelikli ve erişilebilir bir eğitim, evrensel standartlarda özgürlükler ve güvenceli istihdam sorunlarını çözeceğiz.

GENÇLERİMİZE ÖZGÜRLÜĞÜ VAAT EDİYORUZ

Gençlerin siyasette bir özne olarak kabul edilmesini sağlayarak politikalarımızı gençlerle birlikte uygulayacağız: Gençlerin örgütlenmesinin ve eleştirilerinin önündeki engelleri ve baskıları ortadan kaldıracağız.  Sosyal medya ve yeni medya üzerindeki sansürü kaldıracağız: Gençler iktidarı özgürce eleştirebilecek ve biz de bu eleştirilerden dersler çıkaracağız.

GENÇLERİMİZİN GÜNLÜK HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ

Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV’yi kaldıracağız. İlk internet aboneliklerinden vergi almayacağız. Gençler internete indirimli paketlere ulaşacak. Gençlere pasaport ücretsiz olacak; yurtdışına çıkışta harç ödemeyecekler.  Üniversiteli gençlere kültür-sanat etkinliklerine katılmaları için, içine belli miktarda para yüklenmiş kart vereceğiz.  Torpilin kaynağı olan kamuda mülakatla işe alımı kaldıracağız. Zorunlu hallerde mülakat ancak kamerayla yapılacak. Gençler, ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımında ÖTV ödemeyecekler.  Gençler, sigorta kapsamında olduğu aile bireylerinin vefatı halinde ilk sigortalı işgününe kadar sigorta hizmetinden yararlanmaya devam edecek.

KADINLARIN VE GENÇLERİN KOOPERATİF KURMALARINI TEŞVİK EDECEĞİZ
Merkezi yönetim ve yerel yönetimler arasında “Kooperatif Anlaşmaları” imzalayacağız. Kadınları ve gençlerimizi kooperatiflerde güçlendirecek adımları atacağız.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları