loading
close
SON DAKİKALAR

Chp Kocaeli Kadın Kolları buluşması

Chp Kocaeli Kadın Kolları buluşması
Tarih: 12.02.2012 - 09:26
Kategori: Özel Haberler

CHP Kadın Kocaeli Örgütü her ay başka bir ilçede yapılan, aylık değerlendirme ve bilgilendirme Kasım ayı toplantısını dün, İzmit ilçe kadın kollarının ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Basına kapalı olan buluşma, İl kadın kolları başkanı Fatma Gediksiz ve yönetim kurulu üyelerinin nezaretinde yapılan bu toplantıların hem geçtiğimiz ayın değerlendirmeleri hem de önümüzdeki ay yapılacak çalışmaların içeriği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katılan İzmit, Karamürsel, Gölcük, Gebze, Başiskele, Kandıra, Körfez, Çayırova kadın kolu başkanları ve yönetimleri, Derince kadın kolu yönetimi ve Kartepe İlçe yönetimiyle gelecek ayın programlarına karar verildi.

İlçelerinden gelen aylık raporların kendilerine farklı çalışma planları uygulamaları ve buna göre ana hedeflerine ulaşmaları gerektirdiğini belirten Başkan Fatma Gediksiz ve yönetimi, hazırladıkları gündemde bu konuya geniş yer verdi. Yerel seçimlere hazırlık olarak mahalle örgütlenmelerindeki eksiklikleri tamamlamalarının ilk hedefleri olduğunu ve bunun için yapılacak eylemlerin planını da verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu, İzmir milletvekili Sn. Birgül Ayman Güler'in ve Kadın Kolları Genel Başkanı Sn.Zuhal Samlı ve MYK üyelerinin kendilerine bir yol haritası çizdiğini ve buna göre hareket ettiklerini belirtti. 

İlçe kurultayları yapılana kadar kadın örgütleri çalışmalarına devam edecek ve seçilmiş ilçe yönetimlerine; her mahalle, her belde ve köy de kadın temsilcilerini aktifleyerek seçime rahatça hazırlanmalarına olanak sağlamak istiyoruz dedi.

Yerel seçimler konusuna da değinen Fatma Gediksiz, belediye meclis üyeliklerinde kotayı dahi dolduramamak bizim ayıbımızdır, seçmenin %50si kadın seçmenlerden oluşuyor, dolayısıyla kadın adaylarımız mutlaka olacaktır. Kurullarımızda çalışan kadınlar önceliğimizdir, bölgemizde bilgisi ve çalışmalarıyla göz dolduran kadınları takibe aldık, onları parti okullarımıza yönlendireceğiz. Bizi belediye meclislerinde temsil eden kadınların sayısını çoğaltmak amacımızdır. CHP'de emek, disiplin ve istikrar değer görecektir. 

Kadın Kollarının şu anki konularından birinin bilgi-işlem ağını etkin kullanmak olduğunu, ilçe başkanlarında bu konuda sıkıntıları olmadığını ve aynı kolaylığın ilçe yönetimlerine de yayabilmenin önemine değindi ve "en kısa zamanda bu konudaki eksiğimiz giderilmeli, yönetimlerinizle zaman ve maddi kayıp olmaksızın haberleşebilmelisiniz" dedi.

İlçe Başkanları ve yönetimlerinin soru ve önerilerini de dinleyen Başkan Fatma Gediksiz, birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, her geçen gün daha çok yol alıyoruz, kadın örgütü Kocaeli'nde birlik beraberliğin ve çalışkanlığın adı olmaktadır. Yol arkadaşlarımız bunu iyi biliyor ve görüyorlar, iş'te de bereberiz, eğlence'de de, dedi.

Çarşamba günü Gölcük kadın kollarının düzenlediği kahvaltıya İl başkanımız Sn. Yalçın Kuşkan'da katılacak ve bizi onurlandıracak haberini verdi.  

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları