loading
close
SON DAKİKALAR

CHP kurultayı için boykot hazırlığı!

CHP kurultayı için boykot hazırlığı!
Tarih: 22.02.2012 - 13:05
Kategori: Siyaset

CHP'de 'çifte kurultaya' doğru geri sayım başlarken; eski Genel Sekreter Önder Sav ekibi 26 Şubat kurultayını 'boykot'a hazırlanıyor.

CHP PM ve milletvekilleri toplantılarında olgunlaştırılan tüzük değişikliği taslağına son biçimini vermek üzere çalışmalar sürdürülüyor. 23 Şubat Perşembe günü 81 ilin temsilcileri ile PM üyeleri ve grup temsilcilerinden oluşan tüzük hazırlık komisyonu taslağı oylayacak. 

Kurultaydan bir gün önce, 25 Şubat Cumartesi günü de il başkanları toplantısı yapılacak. 26 ve 27 Şubat kurultaylarında Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in divan başkanı olması planlanıyor. 

Genel merkez her iki kurultayın da toplanması ve katılımın yüksek olması için çaba sarf ederken; ikinci kurultay için imza verenlerin bir bölümünün imzalarını geri çektiklerine dikkat çekildi. Toplam 1248 delegenin bulunduğu, Ankara dışındaki tüm delegeler için “iki günlük” otel rezervasyonlarının yapıldığı bildirildi. 

26 Şubat kurultayının Arena Spor Salonu’nda toplanması, muhaliflerin çağrısı üzerine toplanacak 27 Şubat kurultayının ise Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda seyircisiz yapılma kararı tartışma yarattı. Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın 27 Şubat kurultayının da Arena Spor Salonu’nda yapılması için girişimde bulunduğu, ancak salonun o gün dolu olduğu yanıtını aldığı bildirildi.

Olağanüstü tüzük kurultayı için 362 imza toplayan muhaliflerin bir bölümü 26 Şubat kurultayına katılmama eğilimi içine girdi. Eski Genel Sekreter Önder Sav’ın yakın çevresinde “26 Şubat kurultayına katılmamızın anlamı kalmadı. Ondan sonra 27 Şubat kurultayı toplanacak mı o da meçhul, 26’sında tüzük değişince ertesi günkü kurultayın anlamı kalmayacak” dediği belirtildi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da 26 Şubat kurultayına katılmama eğilimi içinde olduğu öğrenildi. Baykal, tüzük değişikliklerinin zorlaştırılması ve çifte kurultayları engellemek için genel başkana birleştirme yetkisi verilmesine karşı çıkmıştı. Tüzük taslağında bu görüşler dikkate alınarak bazı değişiklikler yapıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, “Kurultayın toplanması konusunda hiçbir endişeleri olmadığını” söyledi. Matkap, “CHP’lilere güveniyorum, delegelere güveniyorum. Herkes CHP’ye sahip çıkacak. Bütünlük içinde çıkacağız. Deniz Bey’in de, Önder Bey’in de gelmesini önemsiyorum. Kendilerini bekliyoruz. Bu partide emeği olan insanlar” dedi. Matkap, taslakta Deniz Bayka

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları