loading
close
SON DAKİKALAR

CHP milletvekilleri Silivri'de

CHP milletvekilleri Silivri'de
Tarih: 11.02.2012 - 23:40
Kategori: Siyaset

21 tutuklu 118 sanığın yargılandığı İkinci "Ergenekon" davasının 131. duruşmasının görülmesine başlandı

Tutuklu sanıklardan Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Fatih Hilmioğlu ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, OdaTv'ye yönelik operasyonun ardından "Ergenekon" davası kapsamında tutuklanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ile birlikte diğer tutuksuz sanıklar emekli orgeneral Hurşit Tolon ve CHP Milletvekili Sinan Aygün'ün de aralarında bulunduğu 16 tutuksuz da duruşmada hazır bulundu.

CHP'li 21 MİLLETVEKİLİ DURUŞMAYI İZLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan vekilleri Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce'nin de aralarında bulunduğu CHP'li 21 milletvekili de sanık avukatlarının bulunduğu bölümde duruşmayı izliyor. CHP'li milletvekilleri duruşmada başlamadan önce partilerinden milletvekili seçilen ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Mustafa Balbay'ın yanına giderek sohbet ettiler.


TUTUKLU SANIK OĞUZ BULUT'UN ÇAPRAZ SORGUSU YAPILIYOR

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese savunmasını tamamlayan tutuklu sanık Oğuz Bulut'un çapraz sorgusunun yapılacağını belirterek kürsüye çağırdı. Bulut ise bir ay önce savunmasını yaptığını ancak davanın üzerinden bir ay geçtiği için hatırlatmak anlamında 10 dakika savunma yapacağını belirtti. 33 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Oğuz Bulut, 2001 ile 2006 yılları arasında Sivas Ülkü Ocakları başkanlığını yaptığını söyledi. Davanın tutuklu sanıkları İbrahim Şahin ve Ersin Gönenci ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle örgüt üyeliğiyle suçlandığını söyleyen Oğuz Bulut, "Sivas Ülkü ocakları Başkanlığı görevimden 2006 yılında ayrıldıktan sonra İbrahim Şahin ve Ersin Gönenci ile yüzyüze hiç görüşmedim. İbrahim Şahin ile sadece bayramlarda özel günlerde telefonla görüştüm. Telefon kayıtlarımda ortadadır. Örgüt suçlamasını kabul etmiyorum" dedi. Bulut'un sorgusu ve çapraz sorgusu devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları