loading
close
SON DAKİKALAR

CHP MYK, Tandoğan'dayız Bekleriz

CHP MYK, Tandoğan'dayız Bekleriz
Tarih: 26.03.2012 - 20:00
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Prof. Dr. Güler, ''gelecek kaygısı duyan 7’den 70’e herkesin parti bayrağı değil, Türk bayrağı ile katılacağı halka açık bir grup toplantısıdır'' dedi...

CHP Sözcüsü Prof. Dr. Güler “Tandoğan’daki Grup toplantımız, gelecek kaygısı duyan 7’den 70’e herkesin parti bayrağı değil, Türk bayrağı ile katılacağı halka açık bir grup toplantısıdır” dedi.

-“MYK, TBMM’nin görünürdeki Başkanı Sayın Çiçek’in yasama organının çalışma takvimini yasama organının başı olan Başbakan’a teslim ettiğini de kamuoyuna duyurmayı görev bilmiştir”

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler

MYK toplantısından sonra yazılı bir açıklama yaptı. Sözcü Güler’in açıklaması şöyle ;

“CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yaklaşık beş saat süren bit toplantı yaptı ve güncel sorunları değerlendirdi.

MYK toplantısında, AKP İktidarının Türkiye’yi götürmek istediği karanlığa dikkat çekilerek, yarın yapılacak olan Tandoğan Grup Toplantısına çocuğunun ve ülkesinin geleceğini düşünen herkesin bir kez daha davet edilmesi kararlaştırıldı.

Tandoğan’daki Grup toplantımız, gelecek kaygısı duyan 7’den 70’e herkesin parti bayrağı değil, Türk bayrağı ile katılacağı halka açık bir grup toplantısıdır.

Ele aldığımız, değerlendirdiğimiz ikinci konu Meclis Başkanı Sayın Çiçek’in MEB Komisyonu toplantısında meydana gelen, Milletvekillerinin yerde sürüklenip tekmelendiği toplantıdan sonra gösterdiği acziyet ve Başbakan Erdoğan bu iş bitsin talimatından sonra içine düştüğü zavallıktır.

Sayın Çiçek bu duruşuyla henm milli iradeye hem de meclisimizin saygınlığına büyük bir darbe vurmuş, Meclis Komisyonu’nda zorbalak yapanlara da Genel Kurul’da zorbalık yapma yolunu açmıştır.

MYK ayrıca, TBMM’nin görünürdeki Başkanı Sayın Çiçek’in yasama organının çalışma takvimini yasama organının başı olan Başbakan’a teslim ettiğini de kamuoyuna duyurmayı görev bilmiştir.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Başkanlığında çalışmalarını tamamlayan MYK basına yönelik baskıların ve ayrımcı uygulamaların günümüzde de devam ettiğini belirterek, gazeteci gözaltı ve tutuklamalarının gazete kapatmayla devam ettiğine dikkat çekmiş ve AKP’nin bu politikasını bir kez daha kınamıştır.

MYK’da iç sorunlarımız da yakından etkileyecek olan Komşumuz Suriye’ye yönelik niyet istek ve gelişmeler de değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmeler sonunda CHP’nin daha önce olduğu gibi şimdide Suriye halkının refahı ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün savunucusu olduğu belirtilmiştir. Bu nedenle Suriye’ye karşı tehdit ve müdahale söylemleriyle devam eden AKP’nin taşaron saldırganlık politikasına son vermesi gerektiği bir kez daha vurgulanmıştır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları