loading
close
SON DAKİKALAR

CHP MYK toplanıyor

CHP MYK toplanıyor
Tarih: 11.02.2012 - 19:37
Kategori: Siyaset

CHP MYK 21 Kasım Pazartesi saat 13.00’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanacaktır.

Genel Başkan Yardımcısı Matkap, CHP İstanbul İl Örgütündeki istifaları değerlendirirken,”İstifa etmeyenlerle yola devam edeceğiz” dedi

”Söz konusu durum siyasi bir sonuç doğurmuyor. Ancak hukuken yönetimin yerine MYK’da yeniden atama yapılması gerekiyor ve bu yapılacak.”

CHP’nin Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap AA muhabirine CHP İstanbul İl Örgütündeki istifaları değerlendirirken, İl yönetiminin mevcut yapısını tasvip ettiklerini ve buradaki temel yapıyı bozmayacaklarını belirtti.

Matkap, ”Söz konusu durum siyasi bir sonuç doğurmuyor. Ancak hukuken yönetimin yerine MYK’da yeniden atama yapılması gerekiyor ve bu yapılacak. Hukukun gereği olarak biz MYK’da, ‘bu yönetim yeniden atanmıştır’ diyeceğiz. Karar defterine de bu isimler yeniden yazılacak. İstifa etmeyenlerle yola devam edeceğiz” dedi.

Parti tüzüğünün 42. maddesine göre, il ve ilçe yönetimlerinde üye tam sayısının altına düşüldüğü takdirde, yönetimin düşmüş sayılacağını açıklayan Matkap  Tüzükteki bu maddenin 2008′deki tüzük değişikliği ile hayata geçtiğini ancak bunun tartışmalı bir madde olduğunu belirtti.  Matkap, ”Bu maddeyi yapacağımız tüzük kurultayında değiştireceğiz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları