loading
close
SON DAKİKALAR

Chp Myk Toplantısı Sona Erdi

Chp Myk Toplantısı Sona Erdi
Tarih: 20.02.2012 - 21:42
Kategori: Siyaset

Birgül Ayman Güler: 'Bülent Arınç'ın '60 Kişi Kaldılar, Bu Kadarmış' Sözlerini Gülerek Karşıladık'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "Başbakan Erdoğan'ın kendi gençlik kollarına verdiği görevlerle ilgili sözleri çok rahatsız edicidir. Orada 'kininin ve kalbinin davacısı ol' diyor. Yani Başbakan'dan biz 'dindar gençlik' sözünden sonra, kindar gençlik özlemi içinde olduğunu duyduk" dedi.

CHP Genel Merkezi'nde yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, toplantının ardından yaptığı konuşmada, görüşülen genel konulara ve partinin gündemine ilişkin bilgiler verdi. 'MİT Kanunu'ndaki değişikliği TBMM'nin gündemine hükümetin getirmediğini söyleyen Güler, bunun Isparta milletvekiline tek kişilik bir kanun teklifi olarak hazırlama emrinde verildiğini savundu. Güler, "Kişiye ve olaya özel yasa olmaz dedik. Bu belli bir olaya ve kişilere özel bir kanundu. Hukuk devleti ilkesine tersti dedik ve sonra tartışmalar boyunca ortaya çıktı ki Başbakan'ın görevlendirdiği kişi ve kişileri kurtarmanın yanı sıra Başbakan'ı kurtarmaya yönelik bu kanun teklifi, amaçladı veya amaçlamadı Başbakan'a özel gizli örgüt kurma imkanı veren bir düzenlemeydi" diye konuştu.

"Bülent Arınç'ın '60 Kişi Kaldılar, Bu Kadarmış' Sözlerini Gülerek Karşıladık"

'MİT Kanunu düzenlemesine' karşı çıktıklarına dikkati çeken Güler, "Gerçekten çok çetin tartışmalardı. Sabahtan akşama, akşamdan sabaha süren tartışmalardı. Biz, TBMM iç tüzüğüne karşı verdiğimiz mücadeleyi MİT Kanunu'ndaki değişikliğe karşı da vererek hukuk devleti savunmasını başarıyla yaptık. Bütün bunlara rağmen Bülent Arınç'ın '60 kişi kaldılar, bu kadarmış'. MİT Kanunu değişikliğine olan ilgileri şeklindeki sözlerini gülerek karşıladık" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na ve MİT Kanunu'ndaki değişikliğe verdikleri önemin yürütülen tartışmalardan belli olduğunu anlatan Güler, "Bülent Arınç'ı yaptığımız tartışmalara ve söylediğimiz sözlere bakmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Hrant Dink Cinayetinde Yargılama Süreci Hızlı Yönetilemedi"

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı çalışan Devlet Denetleme Kurulu'nun raporuna dikkat çekmek istediklerini kaydeden Güler, Hrant Dink cinayetindeki raporun tamamlandığını, faillerin yakalanmasına rağmen sistematik sorunlar nedeniyle yargılama sürecinin hızla yönetilemediğini öne sürdü. MYK'da Türkiye'de iktisadi durum üzerine görüşmeler yaptıklarını söyleyen Güler, enflasyonun çift haneli rakamlara yükselmesine dikkat edilmesi kanısında olduklarını belirtti. İşsizlik bakımından yönetilen iktisadi politikanın hiçbir olumlu sonuç alamadığını üzüntüyle gördüklerini ifade eden Güler, aynı zamanda Türkiye'de 100 liralık dışardan almaya karşılık 56 liralık dışarıya mal satıldığı gerçeğiyle yüz yüze olunduğunu söyledi.

"Pazar Günü Olağanüstü Kurultay Toplanacak"

Pazar günü olağanüstü kurultayın saat 10.00'da toplanacağına işaret eden Güler, "Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda ikinci kurultayımızı topluyoruz, o da saat 10.00'da başlayacak. Buna ek olarak geçtiğimiz hafta içerisinde önce parti meclisi üyelerimiz toplantıya çağrıldılar. Parti meclisi üyelerimizle tüzük taslağı madde madde görüşüldü" diye konuştu. Tüzük taslağı itibariyle kurultaya hazır olduklarını belirten Güler, pazar günü kurultayın yapılacağını söyledi.

"Kindar Gençlik Özlemi İçinde Olduğunu Duyduk"

Güler, Başbakan Erdoğan'ın kendi gençlik kollarına ilişkin söylediği sözlere ilişkin, "Başbakan Erdoğan'ın kendi gençlik kollarına verdiği görevlerle ilgili sözleri çok rahatsız edicidir. Orada 'kininin ve kalbinin davacısı ol' diyor. Yani Başbakandan biz 'dindar gençlik' sözünden sonra, kindar gençlik özlemi içinde olduğunu duyduk" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın kendi gençliğine verdiği bu görevden ürktüklerini belirten Güler, "Başbakanın toplumu birbirine düşürme ama en önemlisi de, kendini takip eden gençliği kendini takip etmeyen gençliğin üzerine saldırtma sözlerini büyük endişeyle karşıladık" dedi. Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biliyor musunuz o sözler Necip Fazıl Kısakürek'in; Necip Fazıl Kısakürek'in gençliğe hitabe adlı yazısından. Öyle görünüyor ki Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabe yasaklamasının ardında başka bir düşünce varmış."

"Tüzüğün Son Şekli En Geç Çarşamba Günü Kamuoyuna Sunulacak"

Güler, açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine, kurultayda izleyici olmayacağı ile ilgili bir karar alınmadığını anlattı. Güler, tüzüğün tüm maddelerinin gözden geçirildiğini ve herkesin özlediği değişiklikleri yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Tüzüğün son şeklinin, Tüzük Hazırlık Komisyonu'nca en geç çarşamba günü kamuoyuna sunulacağını kaydetti.

Güler, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'nun Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için 26 Mart'a kadar bekletileceği iddialarına ilişkin olarak, "Çalışmalarımızı tüm argümanlar eşliğinde sürdürüyoruz. MYK kendi görüşlerini netleştirecek, olgunlaştıracak. TBMM grubunda bunu tartışacağız. Önümüzde 26 Mart'a kadar olan takvim, anayasa tarafından konulmuş takvim" şeklinde konuştu.

CHP olağanüstü kurultayında güzel bir dans gösterisi yapılacağına işaret eden Güler, kültür sanat dünyasında başarılı işler yapmış kişilere davetiyelerin gittiğini anlattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları