loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, nefret suçları yasası istedi

CHP, nefret suçları yasası istedi
Tarih: 12.02.2012 - 01:19
Kategori: Siyaset

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, evrensel standartlarda nefret suçları yasasının ivedilikle çıkarılmasını istedi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticileri de katıldı.

Erdemir, 3 Ekim Pazar günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi'ndeki Sivas katliamında yaşamını kaybeden vatandaşların anısına düzenlenen müzeye yapılan saldırının sıradan bir hırsızlık vakası olmadığı yönünde kuşkular olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Her ne kadar Emniyet yetkilileri, kamuoyunu bu olayın sıradan bir hırsızlık vakası olduğuna inandırma gayreti içinde olsa da, saldırının ayrıntıları bu iddiaya inanmayı güçleştirmektedir. Sivas Katliamı Müzesi'ne giren hırsızların müzede bulunan ve yüksek maddi değere sahip nesnelerle ilgilenmeyip derneğin dosya, evrak ve belgelerini karıştırmaya vakit harcamış olması asıl niyetleri konusunda önemli kuşkular uyandırmaktadır. Derneğin Kartal, Yenimahalle ve Ankara şubelerinde son üç ay içinde benzeri saldırılarının gerçekleştirilmiş olması varolan kuşkuları derinleştirmiştir. Tüm bu saldırıların temelinde ayrımcılık ve önyargılar bulunan birer nefret suçu olduğu çok açıktır."

Beş talep

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne yönelik sistematik saldırıları gerçekleştiren faillerin bir an önce bulunarak adaletin karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirten Erdemir, taleplerini şöyle sıraladı: "Başta hükümet olmak üzere İçişleri Bakanlığı ve Emniyet yetkililerini Aleviler başta olmak üzere farklı inanç gruplarına yönelik nefret suçları karşısında harekete geçmeye, tüm vatandaşlarımızın güvenliğini ve esenliğini sağlamaya davet ediyoruz. Hükümet ve kamu kurumu yetkililerini, nefreti kışkırtan ayrımcı, ötekileştirici ve bölücü söylemlerine artık son vermeye çağırıyoruz. Ülkemizde evrensel standartlarda bir nefret suçları yasasının ivedilikle çıkarılmasını savunuyoruz. Türkiye'deki tüm inanç gruplarının eşit yurttaşlık, temel hak ve özgürlük taleplerinin vakit kaybedilmeden yerine getirilmesini talep ediyoruz."

Erdemir, CHP olarak Türkiye'deki tüm ayrımcılık ve nefret suçu mağdurlarıyla dayanışma içinde olacaklarına ve haklı taleplerin savunucusu olacaklarına söz verdiklerini de söyledi. Basın toplantısına katılan Hüseyin Aygün, "Tezkere oylamasına katılmadınız mı" sorusuna, "Genel Kurul'da vardım, hayır oyu kullandım" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları