loading
close
SON DAKİKALAR

CHP örgütlerinden Kılıçdaroğlu'na saldırıya karşı 81 ilde ortak açıklama: Süleyman Soylu derhal istifa etmelidir

CHP örgütlerinden Kılıçdaroğlu'na saldırıya karşı 81 ilde ortak açıklama: Süleyman Soylu derhal istifa etmelidir
Tarih: 22.04.2019 - 12:43
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'taki şehit cenazesinde saldırı düzenlenmesi 81 ilde CHP örgütleri tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

CHP lideri dün Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir şehit cenazesine katılmış, kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. 

CHP örgütleri bugün ortak bir açıklamayla saldırıya tepki gösterdi.

Basın açıklamalarına DİSK, TMMOB, TTB de katılım gösterdi.

Saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir kaç ay önce söylediği 'talimat verdim CHP'lileri şehit cenazesinde protokole almayacaklar' sözleri yeniden gündeme gelmesiyle halk, sık sık "Soylu istifa' sloganı attı.

Yurttaşlar, dünkü saldırı sonrası saldırgan gruba 'arkadaşlar mesajınızı verdiniz' sözleriyle tepki çeken Hulusi Akar'ın istifasını talep eden dövizler taşıdılar. 

İstanbul'daki basın açıklaması Şişhane'de yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı basın açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptı.

Kaftancıoğlu şunları şöyledi:

Bu hain saldırı şehide yapılmış büyük bir saygısızlık. Bu sıradan bir provoksayon değildir. Organize bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine, iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen paçavralar CHP ve CHP'lileri hedef gösterdiyse, genel başkanımıza idam tehditlerinde bulunulduysa, şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler hakaret ve tehditlerde bulundularsa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar, onlardır.

Topluma kin ve nefret tohumu eken ve siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibi. Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamalaya çalışan edepsizler aynı güçlerin hizmetkarıdır.

Ülkeyi korku ve terör ortamına sürükleyenlere karşı son derece uyanığız, buna fırsat vermeyeceğiz.

İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.

Genel başkanımızı linç etmek isteyenlere 'mesajınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir. Bu güruh ne mesaj vermektedir, bu nasıl cümledir?

Şunu ifade etmek isterim ki, bizler soğukkanlılıkla bu oynanmak isteyen oyunu bozacak güçteyiz, bizler Kuvayi Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Genel başkanımızı devletin kurumları koruyamıyorsa, CHP örgütü onu koruyacak güçtedir. Bundan sonra İstanbul örgütümüz, halkla birlikte İstanbul’da genel başkanımızı koruyacaktır."

Kaftancıoğlu'nun ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da kısa bir konuşma yaptı. İmamoğlu, "Biz vicdanlı insanlarız. Vatanı, milleti, insanları için her fedakarlığı yapan bir tolpluluğuz. Bu saldırıyı yapan bir vatandaş topluluğu değildir. Tasarlanmış bir iştir. Aman içinizden kin duymayın" dedi.


İstanbul


Ankara


İstanbul


İzmir


İzmir

 

 

*Fotoğraflar: Twitter@firatfstk
Twitter@
@TMMOB1954

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları