loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Parti Okulu'ndan İstanbul seçimlerine özel hazırlık

CHP Parti Okulu'ndan İstanbul seçimlerine özel hazırlık
Tarih: 16.05.2019 - 10:11
Kategori: Gündem

CHP Parti Okulu, CHP İstanbul İl Başkanlığı ile işbirliği içinde 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminde sandık güvenliği için özel bir eğitim programı oluşturuldu.

İstanbul’a özel olarak planlanan Sandık Güvenliği Eğitimlerinde, sandıklarda görev alacak asıl ve yedek sandık kurulu üyeleri eğitilecek. Bununla da yetinmeyen Parti Okulu, sandık başlarında görev yapacak gözlemcileri (müşahit) de eğitme kararı aldı. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, eğitimlerde oy verme işlemi öncesinde, oy verme sırasında ve sonrasında yapılması gereken işlerin uygulamalı olarak ve tüm detaylarıyla anlatılacağını söyledi.

Aytuğ Atıcı, yurt genelinde bulunan yaklaşık 1500 aktif Parti Okulu eğitmenin İstanbul’a çağrıldığını ifade ederek bu eğitmenlerin seçim öncesi dönemde eğitimlerde, seçim günü ise sandık başlarında görev yapacaklarını bildirdi.

CHP Parti Okulu 31 Mart Yerel Seçimlerinde de yurt genelinde 40-50 kişilik gruplara sandık güvenliği eğitimi vermiş ve CHP’nin elde ettiği başarıda önemli bir rol oynamıştı. Tekrar sayımlardan elde edilen geri bildirimleri değerlendirerek eğitim programlarını yenilediklerini kaydeden Aytuğ Atıcı Ekrem İmamoğlu’na verilecek her oyun takipçisi olacaklarını bildirdi.

CHP Parti Okulu, 31 Mart öncesinde birçok kısa video yayınlayarak hem seçmeni, hem de sandık görevlilerini bilgilendirmiş ve bu kısa videoları yüzbinlerce kişi izlemişti. Benzer şekilde hazırlanacak yeni videoların sosyal medya hesaplarından yayınlanacağı ve herkesin ilgisini çekecek çoktan seçmeli testler hazırlandığı bildirildi.

İstanbul Sandık Güvenliği Eğitimlerini Prof.Dr.Aytuğ Atıcı ile birlikte, İstanbul İl Eğitim Sekreteri Mazlume Oruç, Parti İçi Eğitim Birimi Üyeleri, Parti Okulu İstanbul Koordinatörleri Derya Şentürk, Güler Ümüt ve Erdoğan Bayrakoğlu koordine edecek.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları