loading
close
SON DAKİKALAR

CHP PM Üyesi Ali Özcan: 'Elazığ'da da ön seçim şart'

CHP PM Üyesi Ali Özcan: 'Elazığ'da da ön seçim şart'
Tarih: 24.02.2015 - 23:12
Kategori: Siyaset

Siyaset hayatı boyunca ön seçimi savunan CHP'nin PM üyesi Ali Özcan bir dizi ziyaret için bulunduğu Elazığ'da açıklamalarda bulundu.

Siyaset hayatı boyunca ön seçimi savunan CHP'nin PM üyesi Ali Özcan bir dizi ziyaret için bulunduğu Elazığ'da açıklamalarda bulundu. 

CHP PM üyesi Ali Özcan toplanan son CHP PM ve her ortamda mutlaka tüm üyelerle yargı denetiminde yapılacak ön seçimin Cumhuriyet Halk Partisine iktidarı getireceğini açıkladı.

2011 Milletvekili genel seçimlerinde CHP'den Elazığ milletvekili adayı olan ve seçimleri çok az bir farkla kaybeden Elazığlı işadamı Ali Özcan, 2015 Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde tekrar milletvekili adayı olmak istediğini söyledi. 

Bunun için tek bir şartının olduğunu söyleyen Özcan, “Milletvekili adayları ön seçimle belirlenmelidir. Tek isteğimiz budur” dedi. Elazığ'da CHP teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Ali Özcan, gözyaşlarını tutamayarak "Siz bana gönül milletvekilliğini verdiniz, şimdide mühür milletvekilliğini vereceksiniz. Siyasette iki türlü insan vardır. Biri devamlı genel başkanının yanında bir koltuk elde etmek için ceket ilikleyenler, bir de kafa tutanlar. Ama terbiye sınırları içerisinde. Ali Özcan terbiye sınırları içerisinde Kemal beye kafa tutan politikacıdır. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım" dedi. CHP Genel merkezinin milletvekili aday adayı tespitinde bazı illerde ön seçim yaptığını, ancak bu seçimin Elazığ'da yapılmadığını hatırlatan Ali Özcan: "Elazığ'da ön seçim yapılmadı. Elazığ'da da ön seçim yapılmasında ısrar ediyorum. Hala müracaat etmedim. Yarına kadar da etmeyeceğim. Biraz önce de seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı ile konuştum. Niçin burada olduğumu söyledim. Genel başkanıma not bıraktım. O'na da niçin burada olduğumu söyledim. Elazığ'da ön seçim olması için çok mücadele verdim. Bizim parti olarak, benim de Ali Özcan olarak yarım kalmış bir işim var. O yarım kalmış işimi bitirmek istiyorum sayın genel başkan. Sayın Genel başkanım kararınızı yeniden gözden geçirmenizi rica ediyorum. Ön seçim yapılırsa takdir edersiniz ki 40 yıldır ön seçim diye ısrar etmişim. Ön seçimsiz hiçbir yere aday olmadım. Yine bu sefer burada ön seçim olursa yarışırım. Ön seçim olmadığı takdirde buradan merkez atamasıyla adaylığı düşünmem mümkün değil. Bu konuda beni anlayışla karşılamanızı istiyorum" şeklinde konuştu.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları