loading
close
SON DAKİKALAR

CHP rekor oyu; Büyükmandıra Beldesinde aldı

CHP rekor oyu; Büyükmandıra Beldesinde aldı
Tarih: 03.11.2015 - 23:30
Kategori: Özel Haberler

Cumhuriyet Halk Partisi'nin rekor oy oranına sahip olduğu yerleşim yeri belli oldu.

1 Kasım Pazar günü gerçekleşen milletvekili genel seçimleri sonuçlandı. Tüm Türkiye'de sonuçlar açıklandı. 

AKP'nin 317 milletvekili ile tek başına iktidar olduğu muhalefet partilerinin de istediklerini alamadıkları bir seçim sonucu ortaya çıktı. 

Muhalefet partileri Türkiye genelinde CHP %25.4, MHP%11.94, HDP%10.77 oy oranlarına sahip oldu.

Çıkan bu sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi'ne halk tekrardan anamuhalefet görevi aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi, bazı seçim bölgelerinde 7 Haziran seçimlerine göre oylarını düşürdü, bazı bölgelerde de oylarını az da olsa arttırdı.

CHP, il bazında en çok oy oranını Edirne'de %57.13 ile yakaladı. Edirne'yi %55.95 ile Kırklareli, %47.7 ile İzmir 2.Bölge, %45.82 ile Tekirdağ takip etti.

Yerleşim yeri bazında ele alındığında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin en çok oy aldığı yerleşim yeri 7 Haziran seçimlerine göre yine değişmedi; Kırklareli İli Babaeski İlçesi'ne bağlı olan Büyükmandıra Beldesi 7 Haziran'da %68 olan oy oranını %72'ye taşıdı. Bu sonuçla Büyükmandıra Beldesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin en çok oy oranını sahip olan yerleşim yerlerinden oldu.

Kırklareli Babaeski %65.13, İzmir'de Karşıyaka %66.4, Hatay'ın Samandağ İlçesi %71 oy oranlarına ulaştı.
Çıkan bu sonuçlara göre açıklamada bulunan Beldenin Belediye Başkanı Sertaç Balyemez şunları söyledi;
"Öncelikle çıkan bu sonuçlar başta Büyükmandıramız olmak üzere, İlimize, Trakyamıza ve tüm Türkiyemize hayırlı olsun.

Biz, CHP'liler olarak demokrasinin hem neferleri hem de savunucuları olarak, sonuçlar partimizin lehine de olsa, aleyhine de olsa saygılıyız. Çünkü demokrasi, çıkan sonuca saygı göstermekle başlar. Bu duyarlılık ve bilinçle hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bizzat kendisi arayarak tebriklerini iletmiştir.

Bu yaklaşım taban olarak bizlere de örnek bir davranış olmuştur. Çünkü, siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, rakipleridir. Biz, bu anlayışla Büyükmandıramızda hiç kimseyi, hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmeden hareket etmeye çalışıyoruz. Tüm uygulamalarımızı halkımızın talebi, hukukun üstünlüğü ilkesi ile yapmaya çalışıyoruz. Belediyeden içeriye giren her yurttaşımıza, senin siyasi düşüncen nedir? Diye sormuyoruz. Size nasıl yardımcı olabiliriz? Diye karşılıyoruz.

Görünen o dur ki, bu yaklaşımlarımız halkımız nezninde karşılık bulmuş ve Büyükmandıra Halkı bizlere %72 lik oy oranı ile destek vermiştir. Bende adı gibi büyük olan Büyükmandıralı halkımıza sonsuz teşekkür ederim. Onların varlığı ve destekleri bizler için çok önemli.

Ayrıca şunu da belirtmeyelim ki, Türkiye genelinde seçime katılım oranı %84.29, ilimiz Kırklareli'nde %88 iken Beldemizde %89.6 oranındadır. Büyükmandıra'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermiş ya da vermemiş, sandığa gidip demokratik hakkını kullanan herkese ayrıca teşekkür ederim.

1 Kasım genel seçimleri hepimize hayırlı olsun. Kırklareli ilimizden seçilerek Meclis'e giren tüm vekillerimize yeni yasama döneminde başarılar dilerim." Şeklinde konuşmuştur.

Özgür Havadis

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları