loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz: Yaş çaya zam yapılmamış, sadaka verilmiştir

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz: Yaş çaya zam yapılmamış, sadaka verilmiştir
Tarih: 18.05.2021 - 14:54
Kategori: Yerel

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, açıklanan yaş çay alım fiyatlarına tepki gösterdi.

CHP Rize İl Başkanlığı'ndan yaş çay alım fiyatlarıyla ilgili yapılan açıklamada, "2021 yılı yaş çay alım fiyatı 4.65 TL, destekleme fiyatı 0,35 kuruş, toplamda 5 TL olmalıdır" denilmişti.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yaş çay alım fiyatının 4 TL olacağını söyledi.CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, tepkisini "Yaş çaya zam yapılmamıştır, sadaka verilmiştir" sözleriyle gösterdi.

Saltuk Deniz'in açıklaması şöyle:
"2021 yılı yaş çay alım fiyatları açıklanmıştır. Son bir yılın ÜFE'ye göre artışlar %35,17 olduğu bir dönemde yaş çaya yapılan %18 lik artış zam değil sadakadır.
Gübre fiyatlarının %40'tan fazla arttığı bir dönemde yaş çaya yapılan zam değil verilen sadakadır. Destekleme fiyatları da 2016 yılından bu yana artırılmamıştır.  Destekleme fiyatlarına her yıl sadece ÜFE'ye (Üretici Fiyatları Endeksi) göre zam yapılmış olsa bugün destekleme fiyatları en az 35 kuruş olacaktır.Ayn
ı şekilde yaş alım bedeline de her yıl sadece ÜFE'ye göre zam yapılmış olsa bugün fiyat 4,65 TL ya da daha yukarıda olacaktır.
Bu dönem çay üreticilerinin gerek pandemiden gerek Türkiye'nin içinde yaşamış olduğu krizler, gerekse de esnafın yaşamış olduğu krizler yani herkesin çekmiş olduğu sıkıntılar karşısında çay üreticilerine %18 zam yapmak ancak ve ancak sadaka vermekten başka bir anlam taşımamaktadır.
Saray hükümeti çay üreticilerinin mağduriyetini gidermek yerine Karadeniz'in doğasını, suyunu, deresini, yaşam alanlarını yağma eden Cengiz İnşaat'a yani beşli çeteye kaynak aktarmayı tercih etmiştir. Saray hükümetinin 2021 yılı tercihi de çay üreticilerinden çok Karadenizin doğasını yaşam alanlarını yağma etmeyi hedefleyen şirketlerden olmuştur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları