loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sarıyer'de Neler Oluyor?

CHP Sarıyer'de Neler Oluyor?
Tarih: 21.03.2012 - 14:53
Kategori: Yerel

Serdar Sarıoğlu; Kongrede Kendisine Küfür Ettiği İddia Edilen Erol Aydın’a Seslendi...

Serdar Sarıoğlu; Kongrede Kendisine Küfür Ettiği İddia Edilen Erol Aydın’a Seslendi...

“Sana O Küfürü Yalatacağım”

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Armoni Düğün Salonu’nda Pazar günü yapılan CHP ilçe kongresinde yaşanan olaylar, Sarıyer siyasetini gerdi. Küfürleşmelerin ve yumruklaşmaların yaşandığı kongrede, Mehmet Deniz burun farkıyla yeniden ilçe başkanı seçilmişti. Listesini Mehmet Deniz’in yaptığı delegelerle girilen kongreye, CHP Meclis Üyesi Erol Aydın’ın söylediği iddia edilen “S….rin gidin” sözü damgasını vurdu. Kongredeki delegelerin ve CHP’lilerin iddiasına göre Erol Aydın, Eski Başkanı Serdar Sarıoğlu kürsüde konuşurken herkesin duyacağı şekilde “S...rin gidin bu partiden” diye bağırdı. İşte iddiaya göre bu sözler biranda kongre salonunu karıştırdı ve bazı delegeler Erol Aydın’ın üzerine atlayarak onu yumruklamaya başladı. Kongre öncesinde Mehmet Deniz için çalışan Erol Aydın’ı da kızgın delegelerin elinden, Mehmet Deniz yanlısı diğer delegeler güçlükle alabildi.

Sarıoğlu; “O Küfürü Yalatacağım”

Kongrede yaşanan olaylardan sonra sitemize çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, çok sert mesajlar verdi. Kongrede kendisine küfür etmekle suçladığı Erol Aydın’a “Ona o küfürü yalatacağım” diyen Sarıoğlu, Armoni’deki kongrede tam bir seviyesizlik yaşandığını belirtti. Sarıoğlu şöyle konuştu; “CHP Sarıyer’in 34. Kongresine tam bir seviyesizlik ve edepsizlik damgasını vurmuştur. Erol Aydın ve üç beş çapulcu, kürsüde konuşma yapan hatiplere daha önceden alkol alarak buraya getirtilmiş gençleri kışkırtarak saldırtmıştır. Bütün bu olaylar, divanın ve divan başkanının gözü önünde olmuştur. Öyle anlaşılıyor ki bu senaryo önceden hazırlanmış ve hayata geçirilmiştir. Pabuç pahalı gelince de geri adım atmak zorunda kalmışlardır. Biz 12 Eylül’de eli kanlı paşalardan korkmadık, sürgün yedik ve her türlü zorluğu gördük. Şimdi faşist cuntasının kapattığı bizlerin de yeniden açıp yeşerttiği ve yerelde de iktidar yaptığı, canımızdan çok sevdiğimiz partimiz; devşirmeler tarafından işgal edilmiştir. Üstelik bu devşirmeler bize “S.ktirin gidin” diyebilecek kadar küstahlaşmışlardır. Siz kimi nerden kovmaya kalkıyorsunuz? Dağdan gelip bağdakini mi koyuyorsunuz? Asıl birileri bu partiden gidecekse önce devşirmeler gitmelidir. Sizin gibilerin tehditlerinin bizi korkutabileceğini mi sanıyorsunuz? Bize kügür edenler bunun hesabını mutlaka vereceklerdir. CHP, bulundukları partilerin kapısına kilit vurdurtanlar ve gittikleri yerleri kurutanlara bırakılmayacak kadar önemli bir partidir. Asıl mücadele artık bundan sonra başlıyor. Mustafa Kemal’in emanetini korumaya ve kollamaya devam edeceğiz. Herkes bunu böyle bilsin. Sel gider, kum kalır”.

Erol Aydın İçin Parti Harekete Geçsin

“Erol Aydın’ın yaptığı küfür için partinin disiplin organlarını göreve çağırıyorum” diyen Sarıoğlu “Eğer parti bunu yapmazsa ben de yargı önünde ona bu sözlerini yalatırım, hesabını sorarım” dedi. Yüzlerce kişi ve divanın gözü önünde yaşanan bu olayın mutlaka hesabının sorulacağını söyleyen Sarıoğlu, “Konrgeden sonra şimdi birileri çıkmış Şükrü Genç’i itibarsızlaştırmaya ve siyaseten silmeye çalışıyor. Bu çirkin kampanyayı yürütenler şunu unutmasınlar, artık dünden daha çok Şükrü Genç’in arkasındayız. Sarıyer Belediye Başkanımız, Sarıyer’in ve partimizin gururudur. Şükrü Genç’i Sarıyer bağrına basmıştır. Onun üzerinden kirli bir siyaset yapmaya kalkışanlar karşılarında gerçek CHP’lileri bulacaktır” dedi.
CHP kongresine Kağıthane ve Şişli’den alkollü gençlerin de getirildiğine dikkat çeken Sarıoğlu, “Kongreye 20-25 tane genç getirmişler çoğu alkollü. Bu gençlerden bazıları kızları rahatsız etmeye başladı. Sonra Kağıthane eski ilçe başkanımız Fevzi Şit tesadüf bu gençlerin bazılarını tanıdı, onları geri gönderdi. O bile neden Kağıthane’den sarhoş gençlerin buraya geldiğini anlamadı” dedi.
Öte yandan Serdar Sarıoğlu, Mehmet Deniz’e de seslenerek “Mehmet Deniz, önce neden kendisinin seçtiği delegelerin yarısının kendisine oy vermediğini düşünsün” diye konuştu. 

Sarıyer  Gazetesi - bekirbatu@gmail.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları