loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü; '2023’de 2 trilyon $ milli gelir hedefini veren kimdi? Bizzat Erdoğan idi; Milli gelir hedefinde yaptığı bu indirim olsa olsa 'patron battı, dükkânı kapatıyoruz' indirimidir'

CHP Sözcüsü; '2023’de 2 trilyon $ milli gelir hedefini veren kimdi? Bizzat Erdoğan idi; Milli gelir hedefinde yaptığı bu indirim olsa olsa 'patron battı, dükkânı kapatıyoruz' indirimidir'
Tarih: 28.05.2022 - 20:51
Kategori: Siyaset

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamasında; Ekonomiyi cahil kibriyle çökertenler, ekonominin dertlerine çare olamaz. CHP; Yeni Kadrolar, Yeni Kurumlar ve Yeni Kurallar ile tüm bu yıkımı temizleyecek. Ülkemizin yarınlarını yeniden umutla inşa edecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ;

1) "Yarı cahil, kör cahilden beterdir." Nasreddin Hoca’nın borç ödeme fıkrası gibi, “model” uydurdular. Faiz inecek, döviz kuru çıkacak, cari açık kapanacak, kur düşecek, enflasyon gerileyecekti. Geçtiğimiz Eylül’den itibaren faizi indirdiler. Ama dediklerinin hiç birisi olmadı.

2) Cari açık düşmek bir yana, yeniden şahlanmaya başladı. Finansmanı zorlaştı. Açığın finansmanı için bu yılın ilk dört ayında, 8 milyar dolara yakın rezerv yakıldı.

3) Sadece cari açık değil, enflasyon da roket hızıyla uçuşa geçti. Türkiye; % 70 tüketici enflasyonuyla dünya üzerinde ilk beşe, % 122 üretici enflasyonu ile dünya şampiyonluğuna yükseldi. Enflasyondaki bu hızlı artış, kurdan gelen rekabet gücümüzü de alıp, götürdü.

4) Faizleri düşürerek, faiz yükünü düşüreceğiz diye yola çıkanlar faiz harcamalarını patlattı. Tarihimizde ilk kez iç borca ödenecek faiz, anaparayı aştı. KKM ile milletin sırtına olağanüstü yük yüklendi. Sırada süper faizli bonolar var. Bir de bununla milleti ezecekler.

5) Milletimizi dilimle karpuz alacak hale düşürenler, kendilerini uyaranları “zır cahil” olmakla hatta daha da ileri giderek “hain olmakla” suçluyor. Kişi kendinden bilir işi. Bu ülkeye bu kadar kısa zamanda, bu kadar büyük kötülüğü düşmanı yapmazdı. Ama bunlar yaptı.

6) Ve büyük bir yüzsüzlükle hiç sıkılmadan “ilk 10’a girme” türküleri söylüyor. 1990’dan bu yana ilk 20’de olan ekonomimizi 23. Sıraya düşürenler, 2023 için söz verdiği hedeflerde de indirim yaparak, beceriksizliğini gizlemeye çalışıyor.

7) 2023’te 2 trilyon $ milli gelir hedefini veren kimdi? Bizzat Erdoğan idi. Şimdi, "Şu olmasaydı, bu olmasaydı milli gelirimiz 1,2 trilyon seviyesine ulaşacaktı" diyor. Milli gelir hedefinde yaptığı bu indirim olsa olsa “patron battı, dükkânı kapatıyoruz” indirimidir.

8) Ekonomiyi cahil kibriyle çökertenler, ekonominin dertlerine çare olamaz. CHP; Yeni Kadrolar, Yeni Kurumlar ve Yeni Kurallar ile tüm bu yıkımı temizleyecek. Ülkemizin yarınlarını yeniden umutla inşa edecek. Az kaldı. Geliyor gelmekte olan...

 

1) "Yarı cahil, kör cahilden beterdir."
Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrası gibi, “model” uydurdular.
Faiz inecek,
Döviz kuru çıkacak,
Cari açık kapanacak,
Kur düşecek,
Enflasyon gerileyecekti.
Geçtiğimiz Eylül’den itibaren faizi indirdiler.
Ama dediklerinin hiç birisi olmadı.

— Faik Öztrak (@faikoztrak) May 28, 2022

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları