loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztark; 'Milletin sesi, Maltepe’deki Adalet Meydanı’ndan yükselecek. O ses, Saray’ın kibir duvarlarını da yıkacak'

CHP Sözcüsü Faik Öztark; 'Milletin sesi, Maltepe’deki Adalet Meydanı’ndan yükselecek. O ses, Saray’ın kibir duvarlarını da yıkacak'
Tarih: 20.05.2022 - 12:38
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Öztrak, Türk Lirasındaki değer kaybı hızlandıkça mali dengeler üzerindeki yüklerin de arttığına dikkat çekerek, “Sadece Mayıs ayının ilk 18 günündeki devalüasyon nedeniyle, dövize endeksli mevduatlardan gelecek olan kamu zararı 18 milyar 694 milyon lira.

CHP Sözcüsü Öztrak, Türk Lirasındaki değer kaybı hızlandıkça mali dengeler üzerindeki yüklerin de arttığına dikkat çekerek,  “Sadece Mayıs ayının ilk 18 günündeki devalüasyon nedeniyle, dövize endeksli mevduatlardan gelecek olan kamu zararı 18 milyar 694 milyon lira. Bu para bütçeden ve Merkez Bankası’nın kasasından çıkacak” diye konuştu.

Türkiye’nin ikiz açık tabir edilen “cari açık” ve “bütçe açığı” ile büyük bir döviz krizine doğru “koşar adım” ilerlediğini belirten Öztrak, “Kayınpeder ve damat, 128 milyar doları buharlaştırmışlardı. Bugün artık kasada Merkez Bankası’na ait tek bir sent kalmadı. Döviz kasasının borcu, döviz kasasının alacağını kat be kat aştı” dedi.

Öztrak, yabancı bir Merkez Bankası’nın İngiltere Merkez Bankası nezdinde tuttuğu altınlarından yüklü bir satışı yapmış olabileceği yönündeki haberleri de değerlendirerek, “Bu hangi Merkez Bankası? Biz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da, İngiltere Merkez Bankası nezdinde tuttuğu yaklaşık 4 milyar dolarlık altını olduğunu biliyoruz. Eğer bu altınlar da gizli, saklı satılmaya başladıysa, yandı gülüm keten helva… 128 milyar doları arka kapıdan buharlaştıranlardan, bu konuda mutlaka bir açıklama yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin yarın Maltepe’de saat 18.00’de düzenleyeceği “Milletin Sesi” mitingine açık davette bulunan Öztrak, “Yarın Maltepe Meydanında ucube tek adam rejiminin; açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm ettiği asgari ücretlileri; mahkeme kararı olmadan görevlerinden uzaklaştırdığı KHK mağdurlarını; geleceksiz, hayalsiz bırakmaya çalıştığı, yandaşlarını doyurmak için mülakat mağduru ettiği gençlerimizi; pahalılığa ezdirdiği emeklilerimizi, sözünü tutmadığı EYT’lileri işsiz, aşsız bırakılan anne ve babaları; isyanı arşa ulaşan zulme uğrayan kadınları, yanlış politikaları nedeniyle önünü göremeyen iş insanlarımızı, tarlasına küsen çiftçilerimizi, borç kıskacındaki esnaflarımızı, emekçilerimizi, apartman görevlilerimizi, motokuryelerimizi, toplumun vicdanının sesi, sanatçılarımızı, ‘İsraf haramdır, yolsuzluk haramdır, yandaş kayırmak haramdır!’ diyen yurttaşlarımızı, ‘Bu ülkede barış istiyoruz, huzur istiyoruz, iş-aş istiyoruz’ diyen tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Milletin sesi yarın, Maltepe’deki Adalet Meydanı’ndan yükselecek. O ses, Saray’ın kibir duvarlarını da yıkacak” dedi.

Kaynak : istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları