loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Cumhurbaşkanlığı kabinesi 4 yıl önce göreve başladığında enflasyon %15 idi; bugün enflasyon %79

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Cumhurbaşkanlığı kabinesi 4 yıl önce göreve başladığında enflasyon %15 idi; bugün enflasyon %79
Tarih: 10.07.2022 - 17:04
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının dördüncü yılında, ucube rejimin ekonomide neden olduğu yıkımı anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının dördüncü yılında yaptığı açıklamada;

"Dört yıllık sürede dolar kurunun dörde, enflasyonun beşe katlandığına dikkat çeken Öztrak, ülkeye istikrar ve güven getireceği söylenen ucube rejimin ülkede istikrar, güven ve huzur bırakmadığını kaydederek, “Dört yıl önce milletimize ‘Verin yetkiyi, görün etkiyi’ diyenler, ülkemizi uçurumdan aşağı yuvarladı. Şimdi sıkılmadan hala milletten sabır istiyorlar. Millet size 20 yıl sabretti de ne oldu? Millette artık sabredecek hal kalmadı. Getirin sandığı, milletin terazisinden kaçmayın” dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bundan tam dört yıl önce, ülkeye “güven ve istikrar getireceği” söylenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk kabinesinin Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek şunları ifade etti:

DÖRT YILDA KABİNENİN YARIYA YAKINI GİTTİ

Bu dört yılda yönetimde istikrar kalmadı. Atama bakanların yüzde 41’i ya görevden alındı ya da görevden affını istedi.

3 BAKAN, 4 TCMB BAŞKANI, 5 TÜİK BAŞKANI GÖRDÜK

İstikrarın en çok kaybolduğu alan ise “ekonomi yönetimi” oldu. Damatla beraber son dört yılda üç Hazine ve Maliye Bakanı gördük. Yine bu dönemde dört Merkez Bankası Başkanı, beş TÜİK Başkanıyla tanıştık.

DOLAR KURU DÖRDE, ENFLASYON BEŞE KATLANDI

Ekonomi yönetimindeki istikrarsızlık, ekonomik verilerde de kendisini gösterdi. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; Dolar kuru: 4,54 TL idi. Bugün 17,29 TL. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; enflasyon yüzde 15 idi. Bugün enflasyon yüzde 79. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; ülkenin Risk Primi (CDS) 315 idi. Bugün 858.

SIKILMADAN SABIR DİYORLAR, GETİRİN SANDIĞI

Ülkeye istikrar ve güven getireceği söylenen bu ucube rejim, ülkemizde son dört yılda ne istikrar, ne güven ne de huzur bıraktı. Milletimiz perişan oldu. Dört yıl önce milletimize “Verin yetkiyi, görün etkiyi” diyenler, ülkemizi uçurumdan aşağı yuvarladı. Şimdi sıkılmadan hala milletten sabır istiyorlar. Millet size 20 yıl sabretti de ne oldu? Millette artık sabredecek hal kalmadı. Getirin sandığı, milletin terazisinden kaçmayın."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları