loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; Ekonomiye 'ucuz krediyle' kortizon tedavisi uygulayarak, seçime kadar ulaşmaya çalışıyorlar, hem ekonominin, hem de milletin hali kortizonla geçiştirilemeyecek kadar ağır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; Ekonomiye 'ucuz krediyle' kortizon tedavisi uygulayarak, seçime kadar ulaşmaya çalışıyorlar, hem ekonominin, hem de milletin hali kortizonla geçiştirilemeyecek kadar ağır
Tarih: 31.05.2022 - 17:29
Kategori: Siyaset

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, büyüme rakamlarını değerlendirdiği açıklamasında; Ekonomi 2022’nin ilk 3 ayında % 7,3 büyümüş. Peki, en çok kim büyümüş? Elbette finans kesimi -> % 24,2. KKM ile bankaların ödeyeceği faize devleti kefil edenler.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sosyal medya'dan yaptığı açıklamasında ilk üç aylık büye rakamlarını değerlendirdi.

CHP'li Öztrak;

Ekonomi 2022’nin ilk 3 ayında % 7,3 büyümüş. Peki, en çok kim büyümüş? Elbette finans kesimi -> % 24,2. KKM ile bankaların ödeyeceği faize devleti kefil edenler, kredileri patlatarak milleti borca batıranlar, “faiz lobisini” bir kez daha ihya etmiş.

Elbette 2022’nin ilk 3 ayında varsılın pastadan aldığı pay büyürken, emekçilerimizin aldığı pay küçülmüş. Çalışıp, çabalayıp elde edilen milli gelirden, 2 yıl önce % 39,1 pay alan emekçilerimiz, şimdi sadece % 31,5 pay alır hale gelmiş.

2022’nin ilk 3 ayında TL’deki erime, $ cinsinden milli geliri yeniden 800 milyar $'ın altına çekmiş. Dolar cinsinden milli gelir 2008 seviyelerinde gezinip duruyor. Milli gelirimizi 14 yıldır yerinde saydıranlar, ekonomimizi ilk 20 liginden de düşürdüler.

2022’nin ilk üç ayındaki büyümenin kompozisyonu ise bunun sürdürülebilir olmadığını açıkça gösteriyor. Milletin sınırlı tasarrufunu yüksek enflasyonla ezip, milleti tüketime koşturan bu modelin çok uzun sürmesi mümkün değil.

Hele hele son 6 çeyrektir bu büyüklükte stoktan yemeyi neyle, nasıl izah edecekler? Gerçekten çok merak ediyorum.

Ekonomiye "ucuz krediyle" kortizon tedavisi uygulayarak, seçime kadar ulaşmaya çalışıyorlar. Ama hem ekonominin, hem de milletin hali kortizonla geçiştirilemeyecek kadar ağır. Ne yazık ki sandık milletin önüne gelene kadar, durum daha da ağırlaşacak.

Sandık milletin önüne ne kadar erken gelirse, hem ekonomi hem de milletimiz için o kadar iyi olur. Seçimden sonra da CHP iktidarında; Yeni kadrolar, Yeni kurumlar, Yeni kurallar ile ekonomimiz kısa sürede ayağa kaldırılır.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları