loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; ' 'Faiz sebep-Enflasyon netice' safsatası da ekonomik dengelerde ciddi yaralar açtı; 2022'de sabit ve dar gelirli adına çok ciddi bir refah kaybı var'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; ' 'Faiz sebep-Enflasyon netice' safsatası da ekonomik dengelerde ciddi yaralar açtı; 2022'de sabit ve dar gelirli adına çok ciddi bir refah kaybı var'
Tarih: 28.02.2023 - 12:19
Kategori: Ekonomi

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin saygın iktisatçıları olacaklar konusunda bu hükümeti uyardı.Şimdi ekonomide sebebi oldukları yıkımın ardından, bizden "helallik" isterler mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada;

Deprem yüreklerimizde derin yaralar açtı. Bu yaralar öyle kolay kolay kapanmayacak. Kaybettiklerimizin acısını hep taşıyacağız. “Faiz sebep-Enflasyon netice” safsatası da ekonomik dengelerde ciddi yaralar açtı. Bu yaranın kapanması da zaman alacak.

Önce "Çin modeli" dediler. Baktılar tutmuyor. Uydurdukları zırvaya, "Türkiye Ekonomi Modeli" dediler. Güya faiz düşecek, yatırım ve rekabet gücü artacak, ihracat ve sanayi üretimi şahlanacak, cari açık kapanacak ardından da enflasyon da düşecekti.

Sonuç ne oldu?
Dedikleri ne varsa, tersi oldu.
Büyümenin itici gücü yatırım ve ihracat değil, iç tüketim oldu. Net ihracatın büyümeye katkısı önce yavaşladı sonra negatife döndü.
Büyüme 2022’nin ikinci yarısında hız kesti.

Faiz düşüreceğiz üretimi şahlandıracağız diyorlardı. Ekonomide öngörülebilirliği ve güveni bitirdiler. Dış ticarete açık tarım, sanayi gibi sektörlerimizde üretim ciddi darbe aldı. Büyümeyi hizmet sektörü sürükledi. 2022’de en hızlı büyüyen sektör ise %21,8 ile Finans oldu.

Peki, Hükümetin ekonomik tercihleri gelir dağılımını düzeltti mi? Ne gezer! Emeğin milli gelirden aldığı pay büyük darbe aldı. Ekonomi politikalarının amacı refahı artırmak, artan refahı adil paylaşmaktır. 2022'de sabit ve dar gelirli adına çok ciddi bir refah kaybı var.

2022 yılı Türkiye ekonomi tarihinde;

- Şaha kalkan enflasyon,

-Rekor kıran dış ticaret açığı,

- İç taleple büyüyen ekonomi,

- Bozulan gelir dağılımı,

- Ve daha da artan ekonomik kırılganlıklarla, hatırlanacak.

Türkiye’nin saygın iktisatçıları olacaklar konusunda bu hükümeti uyardı. Bizler de çok uyardık. O dönemde de olmadık hakaretler ettiler. Şimdi ekonomide sebebi oldukları yıkımın ardından, bizden "helallik" isterler mi? Arsızlığı siyasi sermaye yapanlar, elbette isteyebilir.

Milletimiz;
İstifa etmeyip, hakaret eden bu liyakatsizlerin, bu beceriksizlerin, bu kifayetsizlerin notunu çoktan verdi.
Sandıkta da tasdiknamelerini verecek.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları