loading
close
SON DAKİKALAR

CHP sözcüsü Koç, CHP milletvekilini yalanladı

CHP sözcüsü Koç, CHP milletvekilini yalanladı
Tarih: 09.09.2015 - 17:46
Kategori: Siyaset

CHP'liKoç açıklamasında, Yarkadaş’ın 'Genelkurmay Başkanı saldırısının başladığı saatlerde Ege’de bir tatil yöresindeydi' ifadesinin doğru olmadığı belirtti...

CHP sözcüsü dün, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın Cumhuriyet gazetesinin “Hulusi Akar tatilde miydi?” “CHP’li Yarkadaş’tan çarpıcı iddia” başlıklarıyla verdiği açıklama ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Koç açıklamasında, Yarkadaş’ın “Genelkurmay Başkanı saldırısının başladığı saatlerde Ege’de bir tatil yöresindeydi” ifadesinin doğru olmadığı belirterek şunları söyledi:

“8 Eylül 2015 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde, partimizin bir milletvekilinin Dağlıca saldırısı kapsamında yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı’nın tatilde olduğu ifadeleri yer almıştır. Bu ifadenin doğru olmadığı anlaşılmış olup Genelkurmay Başkanı’nın ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hassasiyetlerini paylaştığımızı ifade ederiz.”

YARKADAŞ NE DEMİŞTİ?

Yakardaş, dün Cumhuriyet gazetesine Dağlıca baskını ile ilgili verdiği demeçte ve Cemaat’e yakınlığıyla bilinen Kanal Türk televizyonunda “Genelkurmay Başkanı saldırının başladığı saatlerde neredeydi?” sorusunu sorduktan sonra “İddialara göre, Akar, Ege’de bir tatil yöresindeydi ve gece 22.00 sularında Ankara’ya geldi. Güvenlik zirvesi de bu nedenle geç başladı. Genelkurmay Başkanı bu iddialara açıklık getirmelidir” demişti. 

Aydınlık

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları