loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: 2017'den beri 5'li çeteye Hazine'den 47 milyar lira para ödediler

CHP Sözcüsü Öztrak: 2017'den beri 5'li çeteye Hazine'den 47 milyar lira para ödediler
Tarih: 05.07.2021 - 15:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Temmuz ayına girerken önce yüzde 12 elektrik zammıyla karşılaştık. Sonra doğalgaza gelen yüzde 12'lik zamla yandık. LPG'ye gelen zamla şaşırdık. Aileler, esnaf, çiftçi perişan. 

TÜİK'in makyajladığı enflasyona bir de zaman ayarı yaptılar. Açıklama temmuza kaydırılarak zamlar törpülendi. Enflasyon farkları düştü. Milletin porsiyonunu daha midesine girmeden küçülttü saray.

TÜFE yüzde 2'ye dayandı. TÜİK'e göre enflasyon en yüksek seviyeye çıktı. Son 1 yılda tv yüzde 100, bulaşık makinesi yüzde 70 zam gördü. Gençlerin yuva kurması, araba alması hayal oldu.

Hiç olamzsa bu bayram emekliyi enflasyona ezdirmeyin. 2 bin lira verin. Haziranda tüketici ve üretici enflasyonu arasındaki fark  tüm zamanların rekorunu kırmış.

Bunlar enflasyonun önümüzdeki dönemde daha da azacağının belirtisi.

Genel başkanımızı 4 yılla tehdit ediyorlar. Biz CHP'yiz. Genel başkanımız dünya demokrasi tarihine geçen kişidir. Bizler zulmü alkışlayan, zalimi seven olmayız. Zamma da zulme sessiz kalamayız. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki zulmü de görmezden gelemeyiz. Akdemisyenler ve öğrenciler demokrasiye sahip çıkıyorlar. Boğaziçi'nin kapısına kelepçe taktılar gençler sinmedi, Gençlerle, üniversiteyle uğraşmayın. Gençleri dinleyin.

Bursları kestiler tınmadılar. Akademisyenler eylemlerini sürdürüyorlar. Kayyum, hocaları okula almıyor. 

Bir başka zulüm de tütün üreticiler görüyor. Adıyamanlı tütün üreticisi feryat ediyor. Sarmalık tütün üretenler hapis cezasıyla karşı karşıya.

Ordu'da BBP Kadın Kolları Başkanı Kolları başkanı isyan ediyor. Ertesi gün polis kapıya dayanır, ters kelepçeyle gözaltına alınıyor. İnsaf.

Yurt dışında yakalanan ya da sıfırı tüketen her suçlu ülkeye dönmek istiyor. 

Türkiye'yi dünyanın en büyük kara para aklama merkezine çevirdiler. 

BDDK 221 finansman şirketinin faaliyetine son verdi. 

Çiftlik Bank'ın mucidi tosuncuk paralar suyuna çekince ülkeye döndü. Umarız en azından uçak parasını devlet kendisinden alabilir.

Sezgin Baran Korkmaz beni Türk hakimlerine emanet edin, diyor. ABD'de 225 yılla yargılanan bu şahıs Türkiye'de 7 yılla yargılanacak.

Reza Zarrab Türkiye'de hapis yattı mı, hayır. Rüşvet paralarına faiz ödeyen hükümet olarka bu hükümet tarihe geçti. ABD askerine verilmeyen nota bu kişi için 2 kez verildi.

Önceki Ticaret Bakanı kendi bakanlığına kendi şirketine mal sattı harekete geçilmedi. 

Ortaya saçılan bu kadar rezaletten sonra Erdoğaan İçişleri Baknını saraya davet etmek istemiyormuş. Bakan kendisni 'dünyanın en kötü adamıyım' diyerek kendisini acındırıyor. 

Sorumluluk vardır. Konuşmayarak, küserek bu iş temizlenmez. Bu ülkede hükümet Erdoğan şahsım hükümet. Marinalara, AVM'lere, plazalara, uçaklara çökülüyorsa memlekette ne can ne mal güvenliği kaldıysa sorumlusu elbette Erdoğan şahsım hükümeti.

19 yılda 62 milyar dolarlık kamu varlığını sattılar. Yandaşlara yaptırdıkları köprüler, geçilmeyen otoyolları, havalimanları için garanti verdiler. 2017'den beri 5'li çeteye Hazine'den 47 milyar lira para ödediler. 

TEİAŞ özelleştirme kapsamına alındı. Doğal tekel olan işletmenin şahıslara verilemsinin pek çok kaybı vardır. Bunu yapanlar iyice düşünmeli.

Şehir hastanelerini işleten grup hisselerini Danimarkalılara satıldı.
Geçtiğimiz haftalarda geriye kalan hisselerde tank palet fabrikası peşkeş çekildi. 480 milyon dolara iddialara göre Erdoğan'a yakın birine devretti. Erdoğan'a aşkla bağlı işadamı tek iş yapmadan yüzde 100 kar etti. 

BMC ile Altay tankının üretimi sözleşmesi imzalandı. İlk Altay tankı 18 ay sonra Kara Kuvvvetleri Komutanlığı'na devredilecek dediler. 2018'de yaptılar. Geçen yıl ordumuza teslim edilmesi gereken tanklar nerede? Erdoğan 2023'te teslim edilecek diyor. 

Ordumuz bu süredeki ihtiyaçlarını nasıl karşılamıştır? Bu gecikmenin yaptırımı yok mudur? 

Aşılamadaki gecikmelerde de sorumlu ortada gözükmüyor. Nüfusun yüzde 70'inin aşılanması gerekiyor toplumsal bağışıklık için. Nüfusun ancak yüzde 19'una 2 doz aşı yapılabildi. Sağlık Bakanı işin başında Çin aşısını aldı. Çin aşısının tedarikinde sorun yaşanınca Biontech alındı. 

Erdoğan hükümeti neden işin başında Çin aşısında ısrarcı olduğunu açıklamak zorunda.

Erdoğan çıktı İngiltere'de aşı 100 strelin dedi, sonra tarifeyi yüzde 50 düşürdü. Avrupa'da aşı paralı dedi. Erdoğan'ın açıklamalarını itham ettiği ülkelerin resmi sağlık kurumları ardı ardına yalanlıyor. Kendisini rezil etti. 

Acaba Erdoğan milletten para alacak da bunun yolunu mu yapıyor? Yalandan medet umuyor. 

Milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor.

-Millet İttifakı'nın ortakları belli. Genişlemesi mevcut ortakların kararıyla olabilir. 

-(Demokrasi Konferansı'nın bildirisi) Bu toplantıyı düzenleyen bir sivil girişim. Partimizin orada resmi temsilcisi yok. Oradaki görüşler bizi bağlamaz.

(HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tahliye edilmemesi) AYM kararları gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Anayasa ne emrediyorsa o yapılmalı. Kararların gereği bir an evvel yerine getirilmeli. 

(Meclis Başkanı Şentop'un CHP'nin mektubuna yanıtı) Atanmış İçişleri Bakanı 1,5 saat meclis başkanıyla görüşmüş. Bu sürede 10 bin dolar alan siyasetçinin adını söylememiş. Bunlar ne konuşmuşlar? Eski bir vekilin adı geçiyor. Eski vekillerin itibarı da Meclisi bağlar. Bu iş Meclis'in değilse yeri mahkemelerdir. Kendisini sorumlu görmüyorsa savcıları göreve çağırması gerekir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları