loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: 2020 Yolsuzluk Algı Endeksinde 86. sıradayız, Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Rejim ile bu çöküşe dur diyeceğiz

CHP Sözcüsü Öztrak: 2020 Yolsuzluk Algı Endeksinde 86. sıradayız, Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Rejim ile bu çöküşe dur diyeceğiz
Tarih: 28.01.2021 - 09:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin 2020 Yolsuzluk Algı Endeksinde 86. sırada olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin 2020 Yolsuzluk Algı Endeksi'ni paylaştı. Öztrak Türkiye'nin son iki yılda 8 basamak gerilediğini kaydetti. 

CHP Sözcüsü, "Ucube şahsım vesayet rejimi ile temel demokratik ilkelerde, hukukun üstünlüğünde ve medya özgürlüğünde hızlanan aşınma bizi buralara getirdi" ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın açıklaması şöyle:
"Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2020 Yolsuzluk Algı Endeksinde 86. sıradayız. Son iki yılda konumumuz 8 basamak kötüleşti. Ucube şahsım vesayet rejimi ile temel demokratik ilkelerde, hukukun üstünlüğünde ve medya özgürlüğünde hızlanan aşınma bizi buralara getirdi. Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Rejim ile bu çöküşe dur diyeceğiz. Güçlü denge ve denetim mekanizmalarını oluşturacağız. Sayıştay’ı gerçek işlevine kavuşturacağız . TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. İdare harcadığı kör kuruşun hesabını verecek."


Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları